Bik Karlskoga till final i hockeyallsvenskan

Publicerad 2017-02-27

Så blev det äntligen klart – Bik Karlskoga har säkrat ett möte med Mora i den hockeyallsvenska finalen.

Nu är SHL nära.

– Vi ska verkligen gå för det, säger poängkungen Victor Ejdsell till Sportbladet.

Det såg länge ut som att Karlskoga skulle få vänta ytterligare innan andraplatsen skulle vara säkrad i hockeyallsvenskan.

Men efter många om och men fick laget till sist jubla hemma i Nobelhallen.

Gästande Almtuna var annars laget som inledde klart starkast i den 50:e spelomgången.

0–1 kom redan efter knappt fem minuter genom Erik Flodin och uppförsbacken blev ännu brantare när Albin Lundin efter halva den första perioden tryckte in 0–2.

– De körde på ganska bra,men vi hade ändå ett lugn i laget. Vi visste att det skulle lösa sig om vi bara gjorde jobbet, säger Karlskogas Victor Ejdsell.

Poängkungarna avgjorde

Och 21-åringen fick rätt – för strax innan första vilan gav Carl Persson hemmalaget kontakt när han reducerade fram till 1–2.

Samme Persson höll sig sedan framme omgående i den andra perioden och ordnade kvitteringen till 2–2 efter bara en minuts spel.

Bara 43 sekunder in i den tredje perioden var vändningen fullbordad – och det var hockeyallsvenskans två poängstarkaste spelare som låg bakom den.

Victor Ejdsell hittade Alexandre Lavoie med en genomskärare varpå kanadensaren iskallt förvaltade sitt friläge och överlistade målvakten Jonas Johansson.

– Jag la bara passen bakom backarna och Alexandre tog snyggt emot den innan han drog målvakten och gjorde mål.

”Det är nära nu...”

Trots ett hårt pressande Almtuna lyckades Bik Karlskoga hålla undan och säkra tre poäng som innebär att jagande Västervik och Pantern nu ej längre kan gå förbi i tabellen med två matcher kvar.

Nu väntar Mora i den hockeyallsvenska finalen som inleds den 5 mars i bäst av fem matcher.

Vinnaren där får möta jumbon i SHL i playoff senare i vår.

– Det ska bli otroligt roligt. Vi ser fram emot uppgiften, säger Ejdsell.