Leksand reducerar efter stor dramatik

Publicerad 2017-03-30

1 000 Morafans invaderade Tegera Arena i hopp om få fira SHL-biljetten på värsta rivalens mark.

Men Leksand vann med 4–2 efter dramatik i slutet – och ”Slaget om Siljan” går därmed vidare.

– Fortsätter vi spela så här så kommer det att räcka, säger Jon Knuts i C More.

Leksands IF

3-1 i matcher och chans att säkra en plats i SHL.

Då kom ”lillebror” med en armé på 1 000 fans till Tegera Arena.

Leksands svar? Man gjorde radikala förändringar i truppen, kastade in 20-årige Fredrik Forsberg i hetluften och lät även målvakten Henrik Haukeland stå för första gången i år.

Drömstart

Och det gav önskad effekt.

Jon Knuts satte 1–0 till Leksand i slutet av den första perioden och tidigt i den andra kom två snabba mål via Eric Castonguay och Mattias Ritola.

Halvvägs in i den tredje perioden, vid ställningen 4–1 till Leksand, chansade Mora och tog ut målvakten.

Till slut kom utdelningen, man reducerade till 4–2 och fortsatte då att spela med sex utespelare.

Stor dramatik

Sen kom 5–2 till Leksand i öppen kasse ... trodde alla.

William Wikman var klart först på pucken – men domaren gjorde en annan bedömning och blåste icing till Leksands stora ilska.

– Helt klart fel domslut. Leksands spelare är långt, långt före, sa Harald Lückner i C More.

Det domslutet blev dock inte avgörande; Leksand vann med 4–2 och det står nu 3–2 i matcher till Mora i ”Slaget om Siljan”.
– Det här var bara en av tre matcher. Vi har två kvar att vinna. Fortsätter vi spela så här så kommer det att räcka, säger målskytten Jon Knuts i C More.

Match sex spelas på lördag klockan 18.15.

En eventuell match sju spelas på måndag klockan 19.10.