Klart: Peter Andersson lämnar Malmö

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Nu är det officiellt: Peter Andersson lämnar Malmö efter säsongen.

Precis som Sportbladet tidigare har kunnat avslöja.

Trots att han har två år kvar på kontraktet.

Peter Andersson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Peter Andersson.

Malmö bekräftar nu att klubben och Peter Andersson går skilda vägar efter den pågående säsongen.

Spelartruppen informerades om överenskommelsen innan tisdagsförmiddagens träning i Malmö Arena.

”Successivt har det vuxit fram ett gemensamt beslut hos klubben och Peter att gå skilda vägar efter säsongens slut för att på så sätt skapa ny energi för båda parter” skriver Malmö på sin webbsida.

– Vi går nu in i den avgörande och roligaste delen av säsongen. Vi vet att Peter brinner för det här och vi kommer göra allt för att vi ska få en så bra avslutning tillsammans som möjligt, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Jagar ersättare

Peter Andersson är inne på sin fjärde säsong som huvudcoach i Malmö den här sejouren.

Trots den ansträngda ekonomin har 54-åringen tagit laget till två SM-semifinaler och en SM-kvartsfinal.

”Malmö är mycket nöjt med de fyra säsonger som Peter har varit huvudtränare. Han har lyft klubben till en sportslig nivå som klubben inte befunnit sig på någon gång under de senaste 20 åren”, skriver klubben.

Sedan tidigare är det klart att assisterande coachen Martin Filander lämnar och enligt Sportbladets uppgifter är han klar som huvudcoach i Oskarshamn nästa säsong.

Sportbladet har också skrivit att sportchefen Patrik Sylvegård jagar Björklövens huvudcoach Joakim Fagervall som ersättare till Peter Andersson.

Lång historia i klubben

Medan Kvällsposten har uppgett att Kristianstads assisterande coach Andreas Lilja ska komma in som ersättare till Martin Filander.

Malmös andra assisterande coach Jesper Mattsson har under säsongen förlängt sitt kontrakt ytterligare tre år till och med säsongen 2022/2003.

Peter Andersson var under tre säsonger (2005–2008) general manager i Malmö och säsongen 2008/2009 assisterande coach i Skåneklubben.

Under tio säsonger i tre sejourer var han en ledande back i Malmö och han hade en stor del i klubbens avancemang till högsta serien 1990 och det första SM-guldet 1992.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!