Men Brynäs vände och vann i sudden

Jumbon Malmö var nära att vinna borta mot Brynäs.

Men hemmalaget vände till 3–2 efter sudden death.

Brynäs fortsätter att ladda för slutspel utan att kunna avgöra en match under ordinarie tid.

På måndagskvällen kom tionde matchen i rad utan trepoängare, när man dock 33 sekunder från slutet i förlängningen lyckades göra 3–2 på bottenlaget Malmö

Brynäs hade en svit på sju segrar i rad som slutade med en bortavinst mot HV71 den 18 januari.

Efter det har man nu spelat tio matcher utan trepoängare. Fyra matcher har förlorats, fyra har slutat oavgjort och två har laget lyckats avgöra i förlängningen.

– Men vi är svårslagna, och vi räknar med att det ska lossna framåt, sade tränaren Leif Boork – vars lag nu lyckats spela 20 oavgjorda matcher totalt i elitserien.

Många utvisningar

Mot Malmö hamnade Brynäs i den första perioden i underläge med 0–2, trots att Malmö bara lyckades pricka hemmamålet med tre ynka skott.

En reducering i slutet av perioden gav dock Brynäs kontakt inför fortsättningen.

Matchen fick en rad utvisningar, och det var också tydligt att det var då det kunde bli mål.

Malmö gjorde sitt andra mål i spel sex mot fyra när egentligen hela båset var i uppror för att man inte gav bort pucken och skaffade sig tid i spel fem mot tre.

Brynäs gjorde samtliga sina tre mål i powerplay.

– Det är väl det som jag är mest nöjd med. Tre mål är rätt bra, sade Boork.

Reduceringen till 1–2 i slutet av den första perioden kom också under en avvaktande utvisning där Brynäs hann få ut en sjätte spelare.

Kvitteringen efter 13.50 av sista perioden dundrades in av Jiri Bicek i spel fem mot tre.

Och segermålet i förlängningen sköts av Nicholas Angell när bara 33 sekunder återstod av matchen och Brynäs hade en spelare mer på isen. Malmö hade då strax innan haft sin chans i powerplay utan att avgöra, och nu styrdes Angells skott in av backen Jyri Marttinen.

Brynäs saknade både skadade Tommy Sjödin och fortfarande sjuke Nicklas Bäckström – och har nu infört rena karantänen i hemmaarenan.

Inga obehöriga har längre tillträde till omklädningsrummet.

– Vi gör det här eftersom det är sjukdomstider nu, och inte vill få in något i truppen, sade Leif Boork.