Vann bottenmatchen mot Timrå – Timander avgjorde

Då bröts en fem matcher lång förlustsvit.

Michal Zajkowski vaktade målet för Modo i kväll.

Michal Zajkowski fick inleda årets säsong som utlånad till allsvenska Sundsvall.

Men mot Skellefteå, när både Roman Malek och Niklas Svedberg var skadade, fick han chansen, storspelade och ordnade lagets hittills enda trepoängare.

Men trots det blev han nedskickad till allsvenska Sundsvall igen.

I kväll var han dock tillbaka igen – i ett Modo som hade fem raka förluster.

Men med Zajkowski i målet verkar inte Modo kunna förlora. Laget vann med 3–2 mot Timrå i elitseries jumbomöte.

Zajkowski gjorde åter en bra match. Han såg ytterst stabil ut och räddade 31 av 33 skott.

Timander matchvinnare

Matchvinnare blev Mattias Timander. 1.07 in i förlängningen, när Modo hade power play, slog han till någon meter framför blålinjen med ett slagskott som Magnus Åkerlund inte kunde rädda.

– Det var riktikgt skönt att jag fick in den där. Jag hade haft några andra riktigt bra chanser tidigare i kväl så jag hade hatat mig själv om jag inte hade satt den där, säger Timander till PPV.

Stor poängräddare i Modo var dock Andreas Molinder. Han gjorde både 1–1 och 2–2, 2–2-kvitteringen med blott tio sekunder kvar av den tredje perioden, snyggt framspelad av Pikkarainen.

Totalt sett var det en ganska jämn match, dock med ett litet övertag för Timrå som såg hetare ut. Men ett effektivt Modo kunde alltså vinna för första gången på länge.

– Det här får vi bygga vidare på så ska vi vända det här, säger Mattias Timander.

"Ska inte få hända"

Lika glatt var det inte i Timrå-lägret.

– Riktigt surt. Det ska inte få hända att de gör mål så snabbt efter vårat mål, säger Sebastian Erixon, som gjorde 2–1 åt Timrå 18.54 in i den tredje perioden.