AIK avgjorde med två mål i tom kasse

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-22

Brynäs offrade allt för en kvittering mot slutet

Efter två mållösa och intetsägande perioder på Hovet exploderade den tredje perioden till en målorgie i jämförelse.

AIK kunde till slut vinna med 4–1 efter att ha skickat in två mål i tom kasse.

– Jag hade kunnat plocka ut målvakten ännu tidigare, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki till Canal plus.

Brynäs tog ledningen 5.26 in i den tredje perioden, men sen var det AIK för hela slanten – även om de fick god hjälp av gästerna vid kvitteringen. Tre minuter efter att Brynäs spräckt nollan skickade AIK:s David Engblom en puck mot Daniel Rudslätt, en puck som gick via Brynäsbacken Jonathan Carlssons skridsko och in i mål.

Viktigt mål av Zednik

AIK fortsatte anstormningen och lagets 35-årige slovakiske stjärna Richard Zednik kunde bara peta in pucken i öppet mål efter att Christian Sandberg kraschat både nätet och Thomas Greiss.

– Vi gör en okej förstaperiod men ändå skjuter vi bara tre skott. Vi lyfter oss och visar en jäkla moral och kämpaglöd i sista, säger Sandberg till Canal plus.

Luftsving avgjorde för AIK

Men Brynäs fick en gratischans att komma tillbaka i matchen när AIK-backen Josh MacNevin drog på sig en onödig hakningsutvisning med mindre än tre och en halv minuter kvar och gav Brynäs läge i 5 mot 3-spel. Bortalaget plockade också ut målvakten men när Johan Larsson missade pucken helt och hållet framför mål kunde AIK:s Christian Sandberg punktera matchen i tom kasse.

Sen fastställde Daniel Rudslätt slutreslutatet 4–1, också det i tom bur. Men Brynästränaren ångrade inte sin offensiva coachning mot slutet – tvärtom.

– Det jag kan kritisera mig själv för är att jag hade kunnat plocka ut målvakten ännu tidigare. Men i det stora hela är det för dålig fart i anfallsspelet, säger Niklas Czarnecki efter matchen.