Sköna beskedet – efter stjärnans skada

Publicerad 2013-09-06

Linus Persson tvingades ledas av isen med befarad knäskada: "Men det ska inte vara något allvarligt".

Linus Persson, 27, tvingades ledas av isen med en bafarad knäskada.

Nu ger Luleå dock lugnande besked efter 6–2-förlusten mot Kärpät i European Trophy:

– Bara en mjukdelsskada tydligen, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till Sportbladet.

Den tredje perioden var bara 20 sekunder gammal när Linus Persson blev liggandes på isen efter en höfttackling.

Luleåstjärnans vred sig i plågor innan han tvingades ledas av isen med med vad som såg ut att vara en knäskada.

"Inte något allvarligt"

Luleåledningen höll andan eftersom att det hade varit en tung smäll för klubben bara veckan innan SHL-premiären. Persson är en av nyckelspelarna och gjorde succé i SM-slutspelet i fjol där han delade segern i poängligan med åtta mål och fyra assist när laget tog sig ända till final.

Men här kommer ett lugnande besked:

Stjärnan är inte allvarligt skadad.

– Jag pratade med Robban (Hedlund, informationschef i Luleå) nyss och han förklarade att det var en mjukdelsskada. Det ska inte vara något allvarligt, säger Lars "Osten" Bergström till Sportbladet.

Tappade matchen i mittperioden

Matchen då? Luleå åkte på den första förlusten efter ordinarie matchtid i European Trophy.

Framför allt på grund av en svag mittperiod.

Då tappade Luleå sin ledning från den första perioden och släppte in tre mål på kort tid innan Kärpät fullbordade utklassningen i den tredje perioden med att göra ytterligare tre mål och fastställa slutresultatet 6–2.

– Vi jublade inte direkt efteråt. Jag var så förbannad att jag åkte raka vägen hem, säger "Osten" Bergström.

Men trots storförlusten blev Luleå ändå vinnare.

Laget är klart för slutspel av European Trophy i Berlin tack vare att Brno besegrade Skoda Plzen efter straffar i det tjeckiska mötet.