”Jag ville lämna”

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Slutspelshjälten, Erik Hanses, om ryktet

Erik Hanses Skellefteå.
Foto: Bildbyrån
Erik Hanses Skellefteå.

Uppgifterna har följt honom senaste åren.

Hur han skulle ha blivit förnedrad och utfryst av Leksand på ett bisarrt sätt.

– Det där stämmer inte. Jag ville byta miljö och jobba med Micce Andreasson, målvaktstränare i Almtuna.

Foto: Foto: Bildbyrån
Erik Hanses, Skellefteå.

Finns inget finare än slutspelshjältar.

Som Erik Hanses i Skellefteå.

Han var lysande i Göteborg i söndags och såg till att finalserien kvitterades till 1–1.

Frölunda öste på mot Hanses, bland annat i fem powerplay, men dalmasen höll tätt och var matchens gigant. Imponerande av en kille som startat en match sedan 25 februari.

– Det var spännande. Verkligen. Jag har stått i Scandinavium tidigare och vet hur det är. Skillnaden nu är att det var mer tryck från media på matchen, säger Erik Hanses.

Nu är det dags för final 3. Hanses vet inte om han ska stå eller inte.

Hur som helst är han en vinnare. En spelare som gått från att spelat allsvensk hockey i Almtuna och Leksand till i dag varit med om tre SM-finaler och har ett SM-guld, på pappret.

– Jag fick egentligen inget guld det första året jag var med i Skellefteå. Jag spelade för få matcher. Men det är en otrolig skillnad att vara i Skelleftå. Jag är nöjd med det karriärsvalet som jag gjort. Allt är så noggrant här. Otroligt fokus på ishockey och att vinna. Stor skillnad.

”Mitt val att lämna”

En fascinerande historia säger att Hanses blev oerhört dåligt behandlad av Leksand och uppsagd på en lagmiddag där en klubbledare ska ha sagt till honom: du får inte spela en minut till i den här föreningen. Hanses ska ha blivit knäckt. Förnedrad inför vännerna och haft svårt att komma igen.

– Jag har hört det där så många gånger. Det stämmer inte. Det var mitt val att lämna Leksand. Ville förnya mig och jobba med Micce Andreasson, målvaktstränare i Almtuna, säger Hanses, som är leksing ut i fingerspetsen och har familjen kvar i Leksands-Noret.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!