Publicerad 2016-03-05

Efter nästan sju mållösa perioder lossnade det Frölunda

Det tog nästan sju perioder.

Sedan hittade Frölunda målet igen.

Samtidigt som måltorkan bröts, stoppade man även Växjös segersvit på sex raka vinster.

Frölunda HC

Frölunda var redan innan matchen mot Växjö klar tabelltvåa.

Växjö – med sex raka segrar i bagaget – krigar alltjämnt om den sista kvartsfinalsplatsen.

Efter en böljande första period gjorde Frölunda sitt första mål på nästan sju raka mållösa perioder. Johan Sundström, som imponerade stort, styrde in Tömmernäs skott, som Stefan Steen i Växjömålet inte kunde göra någonting åt.

Hemmalaget fyllde på med både 2–0 och 3–0 i den andra perioden, innan skyttekungen Robert Rosén fixade Växjös reducering till 3–1.

Kvar på slutspelsplatsen

Lakers satsade fullt ut i slutet av tredje perioden och plockade ut målvakten Steen, men det taktiska draget gav ingen utdelning.

Lasse Johansson i hemmakassen stoppade 33 av 34 skott och ställningen 3–1 höll i sig resten av matchen.

Frölunda bröt därmed Lakers segersvit och är har nu klivit över hundrapoängsstrecket i SHL.

Växjö å sin sida ligger kvar på sjätteplatsen – och den sista kvartsfinalplatsen – inför den sista omgången, då Djurgården inte lyckades plocka poäng mot Luleå.

I nästa match väntar tabelltrean Luleå hemma i Vida Arena. Regerande svenska mästarlaget har då råd att tappa poäng, men bara så länge Djurgården förlorar mot Färjestad.