Karlsson tvåmålsskytt på årsdagen – förlorade ändå

Publicerad 2017-12-20

NEW YORK. Nittonde december 2009 gjorde Erik Karlsson sitt allra första mål i NHL – mot Minnesota.

I natt, på dagen åtta år senare, bröt han en sex veckor lång måltorka med två fullträffar – mot Minnesota.

Surt nog räckte det dock inte, Ottawa tappade 3-1-ledning och fick stryk med 6-4.

– De malde ner oss och vi hade tyvärr inget svar, säger den småländske kaptenen.

Fjärde november var det ”EK65” senast gjorde ett mål – fram tills i natt säsongens enda.

Men mot Minnesota hemma i Canadien Tire Center brast fördämningen äntligen. Den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren svepte redan efter drygt två minuter in 1-0 från blålinjen – och följde i ett powerplay i början av andra perioden upp med ett direktskott som Alex Stalock i motståndarkassen inte såg skymten av.

Och detta alltså på själva årsdagen av NHL-karriärens första mål 2009 – mot just Minnesota.

Men mycket till firande blev det ändå inte. Ottawa lyckades nämligen tappa den 3-1-ledning man hade efter halva matchen och fick till sist stryk med 6-4.

– Vi var bra i början av matchen, men under andra halvan blev vi lite trötta. De malde ner oss och vi hade tyvärr inget svar, säger Karlsson till Ottawa Sun.

Jonas Brodin gjorde det 5-3-mål som kom att räknas som matchavgörande och Joel Eriksson Ek hade en assist.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se