Malmö kom till Karlskrona – där de aldrig förlorat – och skulle hämta hem tre poäng från jumbon.

Men det satt långt inne mot ett vilt kämpande hemmalag.

Till slut höll bortalaget undan efter att Oscar Alsenfelt motat 38 av 39 skott.

– Jag fick lagom med puckar mot mig och självförtroendet växte därefter, säger matchhjälten till Sportbladet.

Kvarsfinalsjagande Malmö mot jumboplacerade Karlskrona – och det syntes att det var ett stukat självförtroende hos hemmalaget i inledningen av kvällens möte.

Efter en offensiv tekning tappade man allt vad markering hette, Malmö kom med fyra man mot två, och Christoffer Forsberg kunde stänka in 1–0.

När Malmös 2–0-mål sedan kom halvminuten in i andra perioden var det mycket av samma vara: Fredrik Händemark kom på utsidan, ensam mot två KHK-spelare, men fick ändå ta sig fram och avlossa ett skott som letade sig in bakom Johannes Jönsson.

Ledin i centrum

Men någonstans där knöt hemmalaget nävarna i handskarna – och Per Ledin gjorde vad Per Ledin gör bäst. Först blev 39-åringen visserligen utvisad, men sedan fixade han en utvisning åt rätt håll – efter kamp framför Alsenfelt i Malmö-kassen. I det powerplay som följde var hemmalaget plötsligt extremt effektiva och Konstantin Komarek kunde raka in 1–2 i öppen kasse.

Tog 38 av 39 skott

Hemmalaget dikterade även villkoren i stora delar av tredje perioden, men som vanligt med bottenlag hade de inte något flyt ens vid bra prestationer. Malmö höll undan, Alsenfelt släppte bara ett mål på 39 skott, och Karlskrona har fortfarande 8 poäng upp till säker mark i tabellen.

–  Jag fick lagom med puckar mot mig i inledningen av perioderna och självförtroendet växte därefter. Det var en bra målvaktsmatch på så vis, säger matchhjälten Alsenfelt till Sportbladet.

Malmö är i och med segern fortsatt obesegrat borta mot Karlskrona i SHL.

Skåningarna har vunnit samtliga sex SHL-möten i Blekinge.

– Det kan hända att vi lutar oss tillbaka lite på sådan statistik. Men samtidigt vet vi att de är skickliga framåt så vi blev inte förvånade i dag, säger målvakten.

"Haft en bra dialog"

Malmö har roterat målvakter mer än de flesta SHL-lag senaste veckorna – och Alsenfelt har inte haft något emot att dela bördan med kollegan Jonas Gunnarsson.

– Det är förståeligt att man gjort så med tanke på matchandet. Jag har haft en bra dialog med Peter (Andersson, tränare) inför den här hektiska perioden. Det gäller ju att man ska hålla hela säsongen, säger Oscar Alsenfelt.

På måndag går Malmö upp mot Rögle i säsongens sista skånederby. Vem som står i mål då återstår att se.

– Det brukar vi få veta dagen innan, berättar Alsenfelt.