Luleå föll mot finska mästaren

Publicerad 2015-08-14

Andra raka förlusten och sist i SSAB Cup

Luleåspelare deppar (arkivbild)

Den resultatmässiga succén uteblev för Luleå Hockey när SSAB Cup i Finland avslutades under fredagen.

Laget åkte på andra raka förlusten när man föll mot det finska mästarlaget Kärpät med 3-0.

Förlusten innebär att Luleå slutar sist i turneringen.

Luleå Hockey har laddat upp inför kommande SHL-säsong med träningsturnering i Finland. Den resultatmässiga succén uteblev dock och laget slutade på sistaplats sedan man under fredagen förlorat mot finska Kärpät med 3-0, uppger Norrbottens-Kuriren.

Trots att Luleå öppnade matchen bra var det Kärpät som kunde ta ledningen i den första perioden sedan Esa Pirnes på en retur satte 1-0. Det finska mästarlaget utökade ledningen genom Aku Kestilä innan Pirnes efter en bjudning av Luleå i mitten av den andra perioden fastställde slutresultatet 3-0.

Andra raka förlusten

Backen Craig Schira tappade pucken bakom eget mål till Aku Kestilä som kunde runda målet och därefter spela fram Pirnes som överlistade Daniel Larsson i målet och smällde upp pucken i nättaket.

Förlusten var Luleås andra raka i SSAB Cup och betyder att laget slutar på en sistaplats i turneringen.

Luleå inleder SHL-säsongen den 17 september mot Växjö Lakers på bortaplan.