NHL-meriterad forward till Örebro

Publicerad:

HOCKEY

Justin Hodgman klar för spel i SHL

Justin Hodgman.
Foto: AP
Justin Hodgman.

Örebro förstärker offensiven med en NHL-meriterad forward.

Kanadensaren Justin Hodgman, 27, har på måndagen bekräftats som klar för klubben.

– Det känns jättekul att vi har lyckats hitta den spelartyp som vi har sökt, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

Den kanadensiske forwarden Justin Hodgman har skrivit på ett kontrakt med SHL-klubben som sträcker sig över ett år, med option på ytterligare ett. Spelaren väntas anlända till klubben senare under måndagen och enligt klubbens general manager Pontus Gustafsson är det spelartypen som Örebro behöver.

– Det känns jättekul att vi har lyckats hitta den spelartyp som vi har sökt. Vi ville ha hit Justin redan i somras men då fick han ett nytt NHL-kontrakt, säger Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

Spelat i NHL

Forwarden kommer närmast från spel i AHL med Chicago Wolves där det blev sex assist på 15 matcher. Tidigare har han spelat i NHL för Arizona Coyotes och dessutom i KHL för Metallurg Magnitogorsk.

– Justin är en spelare som jobbar hårt i båda riktningarna och vi hoppas att han kan ta en ledande roll i vårt lag. Han har tidigare lyckats väldigt bra i Europa och är van att spela på stor rink.

Den högerfattade forwarden kan nu komma att göra sin SHL-debut på torsdag när Malmö står för motståndet i Behrn Arena.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!