I den första perioden blev det bara ett mål. I den andra hände desto mer.

Där blev det fyra mål på mindre än två minuter.

Sverige förlorade till slut med 5–3.

– En tuff match, säger David Petrasek.

Ska man se mål ska man gå på hockey, hette det förut.

Det är en klyscha som till viss del lever fortfarande.

I den andra periodens inledning av premiären i Channel One Cup blev det en målexplosion av sällan skådat slag.

”Pajen” på retur

Niklas Persson inledde målskyttet redan efter 25 sekunder då Magnus Johansson i power play sköt ett skott som den ryske målvakten Vasily Koshechkin släppte en retur på. Returen tog Persson hand om och satte, vilket innebar 1–1.

Sverige fick dock inte ha 1–1 speciellt länge. 1.48 in i perioden stal Maxim Afinogenov pucken och med slog till med ett vasst handledsskott som Stefan Liv inte lyckades ta.

Fernholm nätade

25 sekunder senare var det dags igen. På en snabb kontring drog Alexej Morozov Liv och lade pucken mellan dennes ben.

– Vi bjuder dem på lite för mycket lägen i den andra perioden, konstaterade Daniel Fernholm efter matchen.

Trodde ni att det räckte så? Nej då. Ytterligare 28 sekunder senare spelade Björn Melin på högerkanten fram till Fernholm som kom i slottet och satte reduceringen till 2–3.

Erixon kvitterade

Efter den galna inledningen av den andra perioden lugnande det ner sig något. Då dröjade det ända till 8.48 in i den tredje perioden då Sebastian Erixon med ett backskott kvitterade.

Sverige fick dock inte behålla ledningen speciellt länge. Nikolai Belov avslutade ett fint anfall med ett riktigt vasst skott vid bortre stolpen efter 14.51.

Ryssland avslutade sedan målskyttet med sex sekunder kvar att spela då Alexej Morozov satte pucken i öppen bur.

”Klart godkänd insats”

Ett resultat som var ganska rättvist. Efter en jämn förstaperiod tog Ryssland över totalt i den andra perioden och borde ha dragit ifrån där. Den tredje perioden var desto jämnare, med ett knappt övertag för Sverige.

– Sverige gör en klart godkönd insats även om den andra perioden inte var bra, säger SVT:s expertkommentator Mikael Renberg.

Trots förlusten var backen David Petrasek hyfsat nöjd.

– Vi vågar möta dem, vi försöker vi spelar bra hockey och utmanar deras backar, säger han till SVT, men erkänner att förlusten svider.

– Vi är här för att vinna och är självklart väldigt besvikna såhär efter matchen.