Publicerad:
Uppdaterad:

Tampas kross i första konferensfinalen

Imponerande siffrorna: ”Måste vara något slags rekord”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Pang, bom – knockout!.

Tampa Bay vann nattens inledande konferensfinal mot New York Islanders med förbluffande utklassningssiffrorna 8–2.

– Men det står likafullt bara 1–0 i serien så vi drar inte för stora växlar på siffrorna, säger försiktige målskytten Victor Hedman till Sportbladet.

Det har gått en vecka sedan Tampa spelade sin senaste match, så det fanns de som undrade om favoriterna från Florida skulle vara ringrostiga när den östra konferensfinalen inleddes i Rogers Place i Edmonton i natt.

Men inte precis.

De kom ut med hungern hos lejon som inte ätit på veckor, gick upp i 3–1-ledning redan i första perioden och vann alltså till slut med 8–2.

”Måste vara något slags rekord”

Ännu mer remarkabelt: De spelade 58.53 minuter utan att missa mål med ett enda skott.

– Ja, det där senare måste ju vara något slags rekord. Väldigt bra, säger Victor Hedman när vi talar med honom efteråt.

– Men vi drar inte för stora växlar på de här siffrorna. Om man vinner med 8–2 eller 1–0 spelar ingen roll. Det handlar bara om att vinna. Vi vet vad vi kan och tänker inte på något annat än att göra det vi ska även i fortsättningen.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

Victor var själv åter så magnifik i rollen som härförare både offensivt och defensivt att nordamerikansk expertis i princip talade i tungor om honom. Ett mål dammade han han in själv, från blålinjen – och ett fixade han med en suverän framspelning till tvåmålskytten Brayden Point. Dessutom noterades han för assist på Yanni Gourdes avslutande mål.

– Jag siktar hela tiden på att vara en av de bättre på isen och har bra självförtroende nu. Det får man när man lirar med de spelare jag har omkring mig, säger han.

Hedman har nu gjort 12 poäng (6+6) på 14 matcher i årets slutspel.

”Bara att glömma”

Islanders hade sina chanser i matchen, men såg trötta ut. Det är bara två dygn sedan de vann sin Game 7 mot Philadelphia – och därefter har de flugit tvärs över kontinenten till Edmonton. Det är dock inget de vill skylla på.

– Vi hade våra chanser att avgöra vår serie lika tidigt som Tampa avgjorde sin, men det gjorde vi inte, konstaterar hårdföre Matt Martin.

Kort sagt: Man förtjänar vila – eller inte.

– Vi fumlade bort spelkulorna ikväll. Det är bara att glömma och börja fokusera på match nummer två, säger lagkaptenen Anders Lee.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: