Krisen allt djupare för HV71.

Laget nollades hemma mot Malmö – och släppte in åtta (!) puckar.

I dag var det nattsvart, säger HV-tränaren Tomas Montén till TV4.

Första perioden blev mållös – i den andra åkte Malmö i från hemmalaget. Rejält.

På fem minuter nätade skåningarna tre gånger och gick till den sista pausvilan med en fyramålsledning.

Efter det tredje målet buade hemmafansen ut laget – efter det fjärde började de lämna arenan.

Upprört på läktaren

Och än skulle det bara bli värre.

Den sista perioden slutade med samma siffror som den föregående och vid full tid stod det 0–8 på tavlan. Mål fem, sex och sju kom inom loppet 53 sekunder – och då visade flertalet HV-fans sitt missnöje.

Det skreks mot bänken och säkerhetsvakter behövde hålla tillbaka supportrar som försökte närma sig.

Förlusten är lagets tredje raka och i TV4-studion diskuterade man tränare Monténs framtid.

– Jag tänker jobba dag och natt för att göra det bättre, jag tänker inte vika mig. Sen får andra ta de andra besluten, säger han efter matchen.

Åtta olika målskyttar

Malmö-spelarna fördelade poängen mellan sig – de åtta målen gjordes av lika många olika målgörare.

En av dem var Carl Persson, som fick fira sin 300:e match i SHL på bästa sätt.

Även hemmalagets Isac Brännström har efter dagens insats spelat så många matcher i den svenska högstaligan.

Resultatet innebär att Malmö klättrar till en sjätteplats i tabellen. HV71 ligger näst sist.

Wennerholm: HV måste göra något – och frälsaren finns i huset