Modo vann grundserien i hockeyallsvenskan.

Det blev hela 5–1 mot Karlskoga i sista omgången.

– Jätteskönt att komma etta, säger David Bernhardt i C More.

Serieledande Modo hade två poäng till godo på jagande Björklöven inför sista omgången – och höll undan.

Öviks-laget gick på knock direkt hemma mot ett formsvagt Karlskoga och vann med 5–1.

Nytt mål av Södergran

Johan Södergran – som bröt en 30 matcher lång måltorka mot Södertälje senast – målade för andra matchen i rad när han gjorde 1–0 efter tolv minuter.

– Skönt att det går stolpe in nu. Det är bra inför slutspelet, säger Södergran i C More.

Johan Södergran.

Lagkaptenen rasande

Mikkel Aagard utökade ledningen 25 sekunder senare och David Bernhardt sköt 3–0, vilket fick Karlskoga att ta time out. Lagkaptenen Henrik ”Kingen” Larsson var rasande i båset, men det hjälpte föga.

Nick Halloran hann göra 4–0 innan perioden var över och skottstatistiken visade 19–3.

– Det är fan pinsamt. Vi står och tittar. De får åka åttor runt oss i egen zon, säger Henrik Larsson i C More.

Förstaplatsen innebär hemmaplansfördel genom hela slutspelet. Dessutom får Modo välja motståndare i kvart- och (en eventuell) semifinal.