Här sänker han tonårsstjärnan

Publicerad 2014-02-01

”Ont i huvudet, nacken och ryggen”

Målvakten Sebastian Idoff storspelade för Södertälje mot Karlskrona.

Men SSK:s straffseger blev dyrköpt: tonårsstjärnan David Pastrňák, 17, sänktes av en otäck tackling av Nick Angell.

– Jag hoppas det gick bra för honom, säger Idoff till Sportbladets S24.

Karlskrona hade chansen att ta in på serieledande Västerås – men gick bet mot en storspelande Sebastian Idoff.

SSK-målvakten tog allt när bottenlaget tog två viktiga poäng via en 1-0-seger efter straffar på lördagskvällen.

– Det var väldigt välbehövliga poäng, inte de mest välspelade 60 minuter men ändå två viktiga poäng, säger Idoff.

Robin Press blev matchens enda målskytt mot ett Karlskrona som samtidigt hade uppenbara problem med sin offensiv.

Lagets bästa poängplockare Alexander Bergström och Jordan Smotherman befann sig på skadelistan.

Otäck tackling

Det blev en maratonmatch i jakten på ett mål – och till sist kunde alltså Robin Press få hål på Patrick Galbraith och ordna bonuspoängen.

– Det är ställningskrig och tveksamma beslut från domaren men vi behövde poängen, fortsätter Idoff.

”Han har ont”

Men det blev en dyrköpt seger för Södertälje – 17-årige David Pastrňák utgick i tredje perioden efter en otäck tackling av Karlskronas lagkapten Nick Angell.

– Jag vet inget, men jag hoppas det gick bra för honom, säger Sebastian Idoff.

Huvudet såg ut att ta den värsta smällen på Pastrňák, som fick ledas ut till omklädningsrummet innan förlängningen började.

– Han har ont i huvudet och i nacken och ryggen, säger SSK:s sportchef Per Nygårds till Sportbladet.

Har sytt ögonlocket

Angell klarade sig undan utvisning. Ett korrekt beslut av domare Pierre Schilken, menar kontrollanten Ulf Rådbjer som uttalat sig till lt.se.

– Som jag ser den är det upp till varje spelare ute på isen att vara med på tacklingar. Karlkronaspelaren sätter in en schysst tackling. En bröstvärmare. Sedan är det upp till SSK:aren att hålla upp huvudet. Det oturliga är att han tappar pucken i det läget, sade han.

SSK:s sjukgymnast Thomas Avenbrand ger också lugnande besked.

– Efter omständigheterna tycker jag att det är bra. Han fick en riktig kyss i ryggen. Ögonlocket har vi sytt, men det var hjälmen som tryckte in. Så jag tror inte att det är någon fara. Han tappade luften och var helt slut, så det fanns ingen anledning att spela, sade SSK:s sjukgymnast Thomas Avenbrand.

Troja/Ljungby tog en viktig seger i hemmamötet mot Rögle. Smålänningarna vann med 5-3. Henrik Eriksson avgjorde i öppen kasse med 51 sekunder kvar av tredje perioden.

Mora svarade för en rejäl kross mot Timrå och vann med hela 6-1. Hemmalaget fick islossning i sista perioden och vann den med 4-1. Backen Alexander Ribbenstrand blev tvåmålsskytt.

Malmö Redhawks hakar på topplagen Västerås, Karlskrona och Karlskoga när man bortabesegrade Asplöven med klara 4-1. Robin Alvarez avgjorde i öppen kasse och målvakten Pontus Sjögren svarade för 31 räddningar.