Publicerad 2012-05-04

New Jersey leder matchserien efter 4-3 mot Philadelphia

Ilja Kovaltjuk.

New Jersey Devils har vänt kvartsfinalserien mot Philadelphia Flyers.

Ilja Kovatjuk återvände från skada och storspelade när New Jersey vann på övertid med 4-3.

– Att vinna den här matchen på övertid är ett stort plus, säger rutinerade målvakten Martin Brodeur, 39.

Ilja Kovaltjuk, 29, tillbaka – då vann New Jersey.

Den ryska forwarden missade förra matchen med skada, men markerade sin comeback med ett mål och två assist.

Hemmalaget New Jersey och Philadelphia hade spelat en tajt match till 3-3 efter full tid, och gästerna såg ut att kunna stjäla segern i ”The Rock” med två powerplays i förlängningen.

Men siktet var inte inställt för Flyers, och till slut blev det Aleksej Ponikarovskij, 32, som fick avgöra.

Efter passning från Kovaltjuk ställdes han fri med Philadelphias målvakt, och efter miss kunde han slå in sin egen retur.

– Jag hade inte tid att fira eftersom alla hoppade på mig direkt, berättade matchvinnaren till AP.

Flyers tog ledningen

Men det var Philadelphia som tog kommandot tidigt matchen. Brayden Schenn gjorde mål på passning från en duktig Danny Briere sex minuter in i första perioden.

Matchen svängde fram och tillbaka, och efter att Briere sköt in 3-3 elva minuter in i tredje perioden verkade momentum ligga hos gästerna.

Men Philadelphias oförmåga att hitta nätet i powerplay fällde laget, och istället leder nu New Jersey matchserien med 2-1.