Kvitterade serien efter övertidsdrama

Publicerad 2016-05-06

Dallas tog chansen och utjämnade till 2–2 i kvartsfinalserien i NHL-slutspelet mot St Louis.

Matchen i Missouri böljade fram och tillbaka och gick till övertid. Nästan tre minuter in i förlängningen kunde Dallas Cody Eakin göra 3–2 och avgöra matchen.

Cody Eakin avgjorde i sudden.

Men det var St Louis som inledde bäst och ledde med 1–0 efter en period. I andra kvitterade först Dallas och tog sedan ledningen med 2–1, innan St Louis Alexander Steen kunde passa fram till Paul Stastnys 2–2 efter 13 minuters spel i Scottrade center.

Tredje perioden blev mållös och matchen tvingades till avgörande på övertid där Cody Eakin avgjorde med ett handledsskott 2,58 in.

– Vi fick med fyra killar i anfallet efter deras press, och jag följde med på bortre kanten. Sharp skickade ett pass till mig och jag hittade en lucka, var Eakins snabbsummering enligt nhl.com.

Precis innan hade Eakin fått offra sig flerfalt i försvaret.

– Det var ett kämpigt byte som ledde fram till målet. De hade tryck, och jag råkade få en smäll från en spelares handske. Lite blodig näsa, inte mer än så…, fortsatte Eakin.

Igen på lördag

Carl Gunnarsson fick en assist på Vladimir Tarasenkos inledande mål för St Louis i första perioden. Tarasenko har i sin tur nu fem poäng på två matcher.

I Dallas får John Klingberg fortsatt stort förtroende. Med 29,15 spelade minuter hade han mest istid av alla i segrande laget.

Kvartsfinalserien avgörs i bäst av sju matcher. Ett nytt möte väntar på lördag, lokal tid.