”Vår bästa match den här säsongen”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-23

Färjestad fick äntligen vinna på bortais.

Bortasvaga Färjestad krossade Modo och tog en efterlängtad trepoängare efter storförlusterna borta mot HV 71 (8–0) och Frölunda (6–1).

– Det här var var vår bästa match hittills den här säsongen, säger tränaren Tommy Samuelsson.

Färjestad fick en drömstart och när Marcus Johansson styrde in 3–0 bakom en skymd Roman Malek i början av andra perioden kändes matchen avgjord.

– Vi spelade fantastiskt bra, säger Tommy Samuelsson.

Bortalagets show kom av sig något när Morten Madsen reducerade – men var långt ifrån över.

En minut senare utökade Dragan Umicevic ledningen till 1–4 och strax därefter slog Marcus Johansson till.

Efter Marius Holtets 1–6-mål i tredje perioden slog Färjestad av på tempot – vilket öppnade för Modo som snyggade till siffrorna något. Trots det var Tommy Samuelsson allt annat än besviken.

– Vi blev lite passiva men spelade riktigt bra under 55 minuter. Det här var vår bästa match hittills den här säsongen, säger han.