Uppgifter: ”Timrås drömvärvning nära”

Av: Emil Eiman Roslund, Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Drömförstärkningen av Jonathan Dahlén är nära för Timrå.

Enligt ST presenteras hemvändaren snart – något Sportbladet skrev var på gång i juni.

– Absolut ingenting är klart, säger Timrås sportchef Kent Norberg.

Timrå verkar närma sig att kunna fullborda det som kan kallas Hockeyallsvenskans bästa värvning. Sportbladet kunde avslöja i början av sommaren att Jonathan Dahlén övervägde att gå till TIK. Sundsvalls tidning går nu ut med uppgifterna att bara detaljer kvarstår innan 21-åringen presenteras.

Dahlén tillhör NHL-laget San Jose Sharks som han blev trejdad till från Vancouver Canucks i vintras. Förra säsongen gjorde han totalt trettiotre poäng på femtiosju matcher för Ultica Comets (Vancouvers AHL-lag) och Sharks AHL-lag Barracuda.

Men enligt uppgifter har forwarden haft svårt att acklimatisera sig till både spelet och ledarstilen i AHL.

Sportchefen kommenterar

Dahlén blev säsongen 2017/2018 stor hjälte i Timrå när han gjorde det förlösande målet i den sjunde och avgörande SHL-kvalmatchen som tog TIK upp till SHL.

Timrås sportchef Kent Norberg dementerar att någonting ska vara klart i dagsläget.

– Absolut ingenting är klart. Sedan känner jag Jonathan både som vän och i form av tidigare arbetsgivare. Men vad han ska göra är inte riktigt klart ännu. Det är mellan honom och San Jose, säger han.

”Vill de att han ska spela i allsvenskan?”

Dahlén har tränat lite grann med laget under sommaren, men det är ingenting som är unikt för honom. Det gör flera av utlandsproffsen som är hemma i Sundsvall under sommaren, berättar Norberg.

– Det har surrats om det här i nästan två månader, men ingenting är klart. Vi vet inte ens om San Jose vill att han ska spela i Sverige. Vill de att han ska spela i allsvenskan? Så de får först och främst komma fram till var han ska spela, om det blir i Nordamerika eller inte, säger Norberg.

Sportbladet har sökt Jonathan Dahlén för en kommentar.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE