Fröberg bakom sjätte raka segern för Växjö

Publicerad 2017-10-05

Växjö vägrar att förlora.

Lagets sjätte seger kom hemma mot Mora och Linus Fröberg var stor segerorganisatör med ett mål och två assist.

– Skönt att vi vann, säger Fröberg till C More.

Växjö bildades 1997 och passade på att uppmärksamma 20-årsjubileumet i hemmamatchen mot Mora.

Det hela firades också med seger - Växjös sjätte seger på sex matcher i höst.

Men det satt långt inne.

Trots skottövertag med 27–10 för Växjö efter två perioder så stod det bara 2–2 på resultattavlan.

Mora chockstartade i första perioden och ledde med 2–0 efter mål av Daniel Grillfors och Emil Aronsson.

David Madsen reducerade till 1–2 med sitt första SHL-mål i sin SHL-debut och i den andra perioden kvitterade Adam Brodecki till 2–2 i powerplay.

Sedan avgjordes allt i tredje perioden.

Emil Bejmo drog på sig en utvisning för hög klubba och i samma sekvens snackade Matt Bailey till sig en tvåa för protest - och det fällde Mora.

Andrew Calof styrde in 3–2 i fem mot tre och i det efterföljande fem mot fyra-spelet så prickade matchens gigant Linus Fröberg in 4–2.

Fröberg hade innan dess spelat fram till både 1–2 och 2–2.

– Vi är inne i bra flow som lag nu, säger Linus Fröberg till C More.

– Kul att få utdelning för mig också, jag har tagit några steg i år och kul att stoppa in lite poäng.

Växjö vann till slut med 5–2 efter att Andrew Calof satt en kasse till.

Mora har förlorat sina fyra senaste matcher.