Modo är klart för final i hockeyallsvenskan.

Svepningen fullbordades med 3–0 i Mora.

– Det var tuffare än det såg ut, säger målvakten Kristers Gudlevskis i C More.

Hockeyallsvenska finalen: Allt om Modo-Djurgården • Tv-tider

Det blev 4–0 i matcher till Modo i semifinalserien mot Mora, en så kallad svepning.

Matchbollen slogs in på bortaplan, där Modo vann med 3–0. Mora förde spelet långa stunder, men effektiviteten saknades. Detsamma kan inte sägas om Modo, samtidigt som målvakten Kristers Gudlevskis storspelade och räddade alla 32 skott.

– Den sista segern är alltid tuff att ta. Man måste kämpa hårt, bra att vi hittade ett sätt att vinna, säger ”Guden” i C More.

”Guden” om smeknamnet: Obekväm

Målvakten har dock inte mycket till övers för smeknamnet.

– Jag känner mig väldigt obekväm med att kallas det, ler Gudlevskis.

Marcus Vela styrde in 1–0 efter sju minuter, på bortalagets första skott. Fem minuter senare kom det andra skottet – och på returen sköt Daniel Mannberg 2–0.

– Extremt skönt. Alla mål är viktiga, men det kändes psykologiskt viktigt att få in 2–0 också även fast vi inte är det bättre laget, sade Mannberg i C More.

Nio dagars vila

Josh Dickinson utökade till 3–0 i den tredje perioden, framspelad av Vela.

Modo åkte ur SHL 2016 och är nu fyra segrar från en återkomst. Nu väntar hela nio dagars vila innan finalserien inleds den 16 april

Björklöven och Djurgården gör upp om den andra semifinalplatsen. ”Löven” leder med 2–1 i matcher.

Modos Daniel Mannberg i kamp med Moras Kevin Hancock.