Förlust i dramat: ”Tungt och surt”

Målvaktens storspel räckte inte

Publicerad 2017-10-20

Lugi-målvakten Josip Cavar hade 90 i räddningsprocent efter den första halvleken.

Men till slut fick han – och Lugi – se sig besegrade i derbyt mot IFK Kristianstad.

– Tungt och riktigt surt, säger Cavar till Sydsvenskan.

Kristianstad har sprungit ifrån konkurrenterna i handbollsligan och man hade även tre raka derbysegrar mot Lugi i ryggen.

Den fjärde raka kom, men den satt hårt inne.

Lugi rivstartade matchen och ledde med 6-4 efter fyra mål av högersexan Hampus Jildenbäck och när Lugi sedan bytte målvakt visade inhopparen Josip Cavar upp sig från sin bästa sida genom att rädda nio av tio skott i slutet av den första halvleken.

Han hade alltså 90 (!) i räddningsprocent efter den första halvleken.

Men det hjälpte inte.

Rafflande drama

I slutet av matchen var det Kristianstads-målvakten Richard Kappelin som klev fram med några matchavgörande räddningar. Vid ställningen 20-20 räddade han Karl Wallinius avslut, och därefter kunde Helge Freiman kliva fram och sätta slutresultatet 21-20.

Lugi hann med ett avslut till, men Richard Kappelin räddade återigen.

– Att hålla Kristianstad på 21 mål är magiskt bra. Vi gav oss en chans att vinna i dag med en målvakt (Josip Cavar) i hysterisk form och ett försvarsspel som stod brutalt bra bakåt. Men Kristianstad har en bredare bänk och det märktes när vi började trampa vatten på slutet, säger Lugitränaren Tomas Axnér till Sydsvenskan.

”Riktigt surt”

Lugi-keepern Josip Cavar fick pris som ”matchens lirare”, men hade svårt att glädjas efteråt.

– Tungt och riktigt surt, säger han efter förlusten.

Kristianstad toppar alltjämt tabellen, Lugi ligger sexa.