Mora i serieledning

Publicerad 2017-01-14

Mora slog AIK på Hovet med 2–0 inför 7 817 åskådare – samtidigt som toppkonkurrenten Karlskoga förlorade mot Vita hästen.

Med det är Mora numera etta i hockeyallsvenskan.

Det var en publikfest på Hovet den här lördagen.

Men det räckte inte. Hemmalaget lyckades inte få med sig några poäng från den här fighten.

AIK satsade hårt på slutet för att få in en reducering. Målvakt ut och time–out med knappa minuten kvar.

Men Mora höll tätt hela vägen och tog tre poäng som nog kändes otroligt sköna.

Anledningen?

Tidigare serieettan Karlskoga förlorade med överraskande 2–5 mot Vita Hästen.

Därmed leder Mora nu hockeyallsvenskan – med två poäng tillgodo.

Målen dröjde

Matchens första match dröjde nästan en halvtimme innan det kom.

Det var nio minuter in i den andra perioden som Moras Pierre Engvall spräckte nollan och gav Mora övertaget.

Efter det var tog det nästa 20 minuter till nästa mål. Efter knappt åtta minuter spelade i den tredje perioden var det Viktor Amnér som fastställde slutresultatet 2–0.

Felaktigt domslut

I matchen mellan Modo och Västervik var det mot slutminuterna ett jagande Modo.

Västervik ledde med 2–1 efter att hemmalaget Modo reducerat med sju minuter kvar. Men med mindre än två minuter kvar tvingades man spela i numerärt underläge.

Och när Modo då dumpade pucken mot offensiv sargkant blev det icing. Trots att det inte ska bli det i boxplay.

Det störde Modo rejält och laget drog på sig ett lagstraff för snack mot domare. Efter det avgjorde Västervik i fem mot tre.

Med det bröt Västervik lagets fem långa förlustsvit.