Publicerad 2017-02-28

Kutjerov och Vasiljevskij.

Tampa Bay har bytt bort två nyckelspelare senaste dygnet.

Trots det blixtrade ”Bolts” till och slog Ottawa med klara 5–1.

Hjältar: ryssduon Nikita Kutjerov, tre mål, och målvakten Andrej Vasiljevskij, 39 räddningar.

Målvakten Ben Bishop försvann till Los Angeles Kings och hårt jobbande forwarden Brian Boyle blev bortbytt till Toronto Maple Leafs bara ett par dygn innan trading deadline i NHL.

Och säsongen har hittills varit en besvikelse för Tampa Bay där laget legat och skvalpat i bottenträsket av Atlantic division större delen av vintern.

Det började illa även i natt.

Kyle Turris gav Ottawa ledningen i spel fem mot tre assisterad av lagkaptenen Erik Karlsson och 0–1 höll sig perioden ut.

Äkta hattrick

I den andra exploderade hemmalaget.

Det blev fyra raka mål när 0–1 förvandlades till 4–1.

Det första satte Brayden Point och sedan handlade det om Nikita Kutjerov show.

Ryssen satte sitt 24:e, 25:e och 26:e mål för säsongen och samtliga tre fullträffar kom i powerplay. I två av fallen fick han passningar från Victor Hedman, svenskbackens 40:e och 41:a assist.

I den tredje perioden fick Kutjerov även en assist till Braydon Coburns 5–1-mål.

Även den 22-årige målvakten Andrej Vasiljevskij – som efter att Ben Bishop försvann nu verkligen får axla ansvaret som förstekeeper – briljerade och räddade 39 av de 40 skotten.

New Jersey mot Montreal var en tråkig historia i två perioder.

Men i den sista perioden handlade det om vild anfallshockey när Devils 1–0-ledning blev till 3–3 och senare också Canadiens-seger med 4–3 efter förlängning.

Max Pacioretty såg med två mål till att ta matchen till övertid där sedan Alex Galchenyuk, i powerplay, avgjorde efter knappt tre minuters spel.

Två Minnesota-spelare – Zach Parise och Jason Pominville – saknades på grund av ett nytt utbrott av påssjuka när laget ändå lyckades kriga till sig två poäng efter 5–4 på övertid mot Los Angeles King på hemmais.

Tidigare under helgen drabbades Vancouver Canucks av samma sjukdom som även härjade i NHL i december 2014 då minst 14 spelare, inklusive Sidney Crosby, i 5 olika lag insjuknade.