Skellefteå vann hemma mot Oskarshamn

Publicerad 2021-12-26

Skellefteå gick upp i tillfällig serieledning i SHL.

På annandagen vann man med 4–1 hemma mot Oskarshamn.

Sista målet inprickat av Simon Robertsson inför en jublande glad pappa Bert Robertsson.

Målfest med 13 mål lagen emellan senast de möttes. Men när Skellefteå och Oskarshamn ställdes mot varandra på annandagen blev det i stället en ensidig historia.

Visserligen var det en mållös första perioden där båda lagen kanske var lite ringrostiga efter att inte ha spelat match på närmare två veckor.

Men i den andra perioden skulle vi få se flera mål och det var hemmalaget som gjorde samtliga. Först kunde succéspelaren Linus Karlsson från nära håll lyfta in en backhand vilket var 22-åringens elfte mål under sin första SHL-säsong.

Skellefteå öste på

Med drygt fem minuter kvar av perioden så utökade man ledningen i powerplay när comebackande kanadensaren Jayce Hawryluk styrde in sitt sjunde mål för säsongen.

Skellefteå var dock inte färdiga där utan Linus Lindström hann också bli måskytt innan perioden var över.

I den tredje perioden reducerade Oskarshamn redan efter fem minuter genom David Quenneville.

Gjorde mål inför pappa

Men i mitten av tredje kunde i stället 18-årige Simon Robertsson dribbla sig förbi flera bortaspelare och göra 4–1. Hans andra mål i SHL och det dessutom framför ögonen på en jublande glad pappa i Bert Robertsson (tidigare tränare för klubben) som befann sig på läktaren.

– Det var jävligt skönt, jag får med mig pucken lite turligt och det var skönt att hänga dit den, säger Simon Robertsson till C More.

– Det är kul att pappa är hemma i jul, det var länge sedan vi sågs, säger han vidare.

Segern innebar att Skellefteå gick upp i tillfällig serieledning. Men den tappade man senare på söndagskvällen till Rögle som tog en poäng mot Djurgården.