Skellefteå vände mot Malmö – på 48 sekunder

Sedan vände man matchen – med två mål på 48 sekunder.

– Pucken studsar min väg, säger Skellefteås Axel Sandin Pellikka.

Ett formstarkt Malmö, med fyra segrar på de fem senaste matcherna, åkte norrut och gästade Skellefteå.

Där lyckades man inte förbättra resultatraden ytterligare.

Skellefteå bjöd visserligen på Malmös ledningsmål men sedan vände man matchen – med två mål på 48 sekunder.

Talangen slog till

I slutskedet av den första perioden skickade Pär Lindholm en passning som Carl Persson läste. Malmöspelaren drev fram i offensiv zon och satte 1–0 med ett skott i krysset.

Sedan trampade Skellefteå igång.

Axel Sandin Pellikka (född 2005) kvitterade i powerplay i början på den andra perioden. 18-åringens sjätte mål för säsongen.

48 sekunder senare var vändningen fullbordad. Filip Sandbergs skott styrdes i mål via en Malmöspelare till 2–1. Det blev också slutresultatet.

– I tredje perioden är vi inte tillräckligt heta. För lite skott på mål och vi får jaga mycket, säger Malmös tränare Tomas Kollar i TV4 Play.

”Mycket skönt”

Målskytten Sandberg var nöjd efter segern.

– Mycket skönt. Vi kommer från en torsk här på hemmaplan i förra matchen mot Luleå, säger han.

– Jag tycker att det är vår match efter 1–1-målet och framåt.

I och med segern klättrar Skellefteå upp till en andra plats i tabellen. Malmö ligger sjua.

Otäcka bilder i Göteborg: ”Som ett avsnitt av Walking Dead”