Detroit besegrade Columbus efter Raymonds pp-mål

Publicerad 2022-12-05

NEW YORK. Lucas Raymond stänkte in ett snyggt powerplay-mål när Detroit i natt bröt en tre matcher lång förlustsvit borta mot Columbus.

– Vi behöver den sortens powerplay-mål, säger coachen Derek Lalonde efter 4-2-segern.

Det har varit ett lite motigt månadsskifte för Red Wings, med hemmaförluster mot Toronto, Buffalo och Vegas, men i natt inledde de en veckolång bortaresa i Nationwide Arena i Columbus – och lyckades äntligen vinna igen.

– Det var just den start på roadtripen vi behövde och ville ha, säger coachen Derek Lalonde till Detroit News.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

Lucas Raymond bidrog alltså med sitt sjunde mål för säsongen. I ett powerplay sju minuter in i andra perioden fick han en riktigt läcker passning från hete backen Filip Hronek ock trots att han i princip befann sig i höjd med mållinjen och knappt hade någon vinkel alls lyckades den 20-årige göteborgaren vinkla in pucken.

– Vi gjorde ytterligare ett powerplay-mål och det gläder mig. Vi är inte byggda för att göra en massa mål i spel fem mot fem, så vi behöver den sortens powerplay-mål, konstaterar Lalonde.

Oskar Sundqvist och Jonathan Berggren svarade för varsin assist.

Lucas Raymond målskytt när Detroit vann.

Joel Eriksson Ek såg med sitt nionde mål till att ge Minnesota 5-1-ledning i början av tredje perioden borta mot Dallas och segern var därmed säkrad – trodde alla.

Men tappade ledningar har varit den här NHL-höstens tema och det hände igen. Stars gjorde fyra raka mål och kom ikapp.

– Det var tungt, de kom i en väldig push i tredje och vi försökte bara överleva, säger Eriksson Ek.

Tursamt nog för dem lyckades gästerna från norr till slut ändå vinna på straffar.

I en tidig söndagsmatch gjorde Jakob Silfverberg sitt fjärde mål för Anaheim borta mot Winnipeg, men det hjälpte inte. Jets vann med 5-2.

I Buffalo möttes ettan och tvåan i backarnas poängliga. Och såväl Erik Karlsson som Rasmus Dahlin gjorde nya avtryck i protokollet; Dahlin med två assist och Karlsson med en.

Det var också den förstnämnde som hade mest att jubla över när slutsignalen gick, för Sabres vann med 6-3.

– En riktigt bra match av oss, tycker coachen Don Granato.

Oskar Lindblom gjorde sitt första mål som San Jose-haj, med en backhand, och även Victor Olofsson hade en assist för hemmalaget.

Bilden av att New York Islanders har bästa målvaktsparet i ligan bekräftades när Chicago kom till Long Island i natt.

Det brukar ju vara Ilia Sorokin som stänger igen i UBS Arena, men den här gången var det kompisen Semyon Varlamov som höll nollan.

3-0, löd slutresultatet.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!