Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-14

Daniel Brodin, 19, avgjorde länsderbyt

hjälten Daniel Brodin slår in matchavgörande 1–2.

Djurgården har hyllats för sina superjuniorer.

I länsderbyt mot Södertälje presenterade sig en ny – Daniel Brodin, 19, avgjorde matchen med sitt 2–1-mål.

– Vi juniorer visar framfötterna. Det känns så jävla bra, säger han till PPV.

Marcus Krüger, Jacob Josefsson och Patrick Cehlin har alla varit tongivande i säsongsinledningen.

I segermatchen senast, 6–3 hemma mot Luleå, spelade Daniel Brodin fram till Marcus Krügers 2–2-kvittering.

”Skjuter flera gånger”

Och i dagens länsderbyseger fortsatte succén för 19-åringen, som gjorde sin blott fjärde elitseriematch.

Halvvägs in i den tredje perioden rundade han, med Stefan Gråhns hängande efter sig (avvaktande utvisning), målvakten Björn Bjurling och la in 2–1 i tom kasse.

– Jag bara tar mig in på mål och skjuter flera gånger. När den går in släpper allt. Jag bara åker mot klacken och jublar, säger Brodin till PPV.

Och målet blev matchavgörande.

Upp på fjärde plats

För med två minuter kvar av matchen åkte Södertälje på ett lagstraff sedan man spelat med sex man på isen. Därmed uteblev den riktiga kvitteringsjakten och Djurgården kunde relativt enkelt hålla undan. Marcus Nilson gjorde 1–3 i tom kasse och blev därmed tvåmålsskytt för andra matchen i rad. Han gjorde förutom 1–3 även gästernas 1–1-kvittering.

I och med segern tar sig Djurgården upp på fjärde plats. Södertälje ligger nia.