Västervik vann bottenmötet – trots chockstarten

Publicerad 2017-12-08

Tungt bottenmöte och viktiga poäng på spel.

Då tappade Karlskoga allt mot Västervik – som drar ifrån i streckstriden.

Dan Pettersson blev matchhjälte för smålänningarna med två mål i 5–2-segern.

Karlskoga visade prov på sin nyvunna form när laget gick upp i en tidig 2–0-ledning borta mot Västervik.

Genom mål av Niklas Lihagen och Filip Ahl stod det 0–2 redan innnan 10 minuters spel.

Men Västervik kom tillbaka – och förbi.

Först spelade Conny Strömberg fram till Dan Petterssons styrning i spel 5 mot 3 – innan Pierre Gustavsson kvitterade.

Karlskoga tappar i streckstriden

Bara halvminuten in i tredje perioden fullbordades vändningen genom Petterssons andra styrning för kvällen, och knappa minuten därpå kom dödsstöten för jumbon Karlskoga – då Lukas Löfquist tryckte in 4–2.

Västervik kunde sedan åka hem samtliga tre poäng, efter att Victor Öhman avslutat målskyttet med ett blixtsnabbt avslut.

5–2 skrev slutresultatet. Ett tungt tapp för Karlskoga – som på nytt har sex poäng upp till säker mark.

Almtuna IS fortsätter klättra och är nu bara tre poäng från förstaplatsen, efter att Vita Hästen besegrats hemma i Gränbyhallen med 2–1. Luke Pither och Christian Blomqvist stod för varsitt mål i segern.

Tingsryd öppnade bäst i hemmamtachen mot Modo då Daniel Öhrn gjorde 1–0. Men sedan stal Emil Molin showen. Modo-forwarden blev matchhjälte när han först gjorde 1–2, och sedan fastställde slutresultatet till 1–3 i öppen kasse.

Även Södertälje inledde målskyttet för att sedan falla på hemmaplan. Pantern vände och vann med 2–1 genom mål av Olle Liss och Sebastian Strandberg.