Fyra snabba mål gav Kanada segern

Publicerad 2011-04-27

Slog Tjeckien i
VM-genrepet

KOSICE. Kanada slog Tjeckien med 4-2 i sista träningsmatchen inför VM i Prag i kväll.

Fyra snabba mål, två i slutet av första och två i början av andra, gav Kanada 4-0 och avgjorde matchen.

Tjeckerna, med alla sina stjärnor i laget, snyggade till siffrorna med två mål av Minnesotas stjärna Martin Havlat i tredje perioden.

Men ingen hade protesterat om kanadensarna gjort ett par mål till. Så många chanser skapade de.

Backen Luke Schenn gav Kanada ledningen 15.59 in i första perioden och backkollegan Brent Burns ökade på till 2-0 efter 19.18.

Och bara sexton sekunder in i andra perioden ökade Minnesotas forward Cal Clutterbuck på till 3-0 innan Jason Spezza satte fyran 5.41 in i perioden.

Sverige möter Kanada

Då var matchen över, även om tjeckerna kom starkt på slutet.

Kanada imponerade klart mer än i första träningsmatchen, då de slog Frankrike med knappa 3-2 i Paris.

Kanadensarna inleder VM-spelet mot Vitryssland här i Kosice på fredag.

Sverige möter Kanada i andra gruppspelet.