Fotbollslagets vädjan efter galna NHL-målet

Publicerad 2016-04-17

Vill låna Stars-spelaren efter ”fotbollsmålet”

Dallas Antoine Roussel gjorde ett av de märkligaste målen vi kommer se den här säsongen.

Så pass att det lockade intresse från stadens MLS-lag, FC Dallas.

”Han är rätt bra med fötterna, är det okej om vi lånar honom den här sommaren?”, twittrade laget till Stars som vann med 2–1.

Minnesota skulle inte få det lätt mot Dallas anade de flesta redan på förhand. Men speciellt inte när de får mål mot sig som egentligen inte borde kunna bli mål.

Roussel gav hemmalaget ledningen några minuter in i andra perioden på ett otroligt sätt. Från bakom målet styrde Dallas-forwarden pucken med skridskon i en lobb som träffade Devan Dubnyk i ryggen och ramlade ner i mål.

”Otroligt. Pinsamt”

Målet viftades först bort men granskades för att se om Dubnyk fått målburen ur läge innan pucken korsade mållinjen – men målet godkändes.

Dubnyk ska först inte ha velat kommentera händelsen med risk att få böter – men verkar ha varit tvungen att få ventilera ändå:

– Domaren gjorde rätt från början. Men på något sätt lyckas de ändra domslutet och det är häpnadsväckande hur det går till. Det är pinsamt, otroligt, det är slutspelet.

Men det var inte bara Dubnyk som tyckte det var en sparkrörelse – även FC Dallas tyckte alltså Roussel såg bra ut med fötterna.

Lehtonen höll nollan

Jamie Benn gjorde matchvinnande 2–0 i mitten av tredje perioden och Kari Lehtonen stoppade 25 av 26 skott från Minnesota som nu har ett 0–2-underläge i serien som fortsätter i Minnesota natten mot tisdag.