Gallant sparkad i natt – direkt efter kollapsen

Publicerad 2016-11-28

NEW YORK. Jaromir Jagr får ny tränare.

Gerrard Gallant avskedades med omedelbar verkan efter Florida Panthers förlust mot Carolina Hurricanes i natt – och ersätts av general managern Tom Rowe.

Florida hade ledningen med 2-0 efter en period i bortamötet med Carolina,  men i andra perioden vände hemmalaget – bland annat efter ett mål signerat Viktor Stålberg, hans fjärde för säsongen – och sedan höll man 3-2 i tredje.

Det blev blev ett kostsamt tapp för coachen Gerrad Gallant

En timme efter slutsignalen meddelades att han fått sparken med omedelbar verkan.

Istället ställer sig nye general managern Tom Rowe i båset.

Kan ta över Vegas

Gallant har tränat Panthers i tre säsonger och haft betydande framgångar. Ifjol bärgade laget till exempel 103 poäng vann och vann Atlantic-divisionen.

Det har dock ryktats om att den 53-årige kanadensaren varit oenig med den nya klubbledningen, som fokuserar hårt på moderna idéer om ”avancerad statistik”, och nu får han alltså se sig om efter nytt jobb.

Nordamerikansk expertis tror dock inte att han behöver vänta särskilt länge på erbjudanden. Tvärtom började det redan under natten spekuleras i att den välrenommerade Gallant plötsligt är hetaste kandidaten till tränarjobbet i nya NHL-laget Vegas Golden Knights.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se