Skåningarna rycker i kvalserien

MALMÖ. Tre mål och två assist av Pavel Brendl – men Brynäs föll ändå.

Malmö vann med 7–5 och har kopplat greppet om kvalserien.

Malmö vann seriefinalen mot Brynäs med 7–5 efter en oerhörd dramatik.

Tre gånger kvitterade Brynäs Malmös ledning, innan Mikko Eloranta stänkte in 6–5 efter 17.11 i sista perioden

Men matchen avgjordes inte definitivt förrän Calle Söderberg skickade in 7–5 i tom kasse med 33 sekunder kvar.

Det var en tung, tung förlust för Leif Boork och hans Brynäs.

På de tre senaste matcherna i kvalserien har Brynäs bara tagit en av nio möjliga poäng.

Malmö är den stora knallen.

Två segrar räcker

Med fyra matcher kvar att spela leder skåningarna med fem poäng och det ska räcka med att vinna de två återstående hemmamatcherna (Västerås och Rögle) för att vara klara för elitserien.

Malmö rivstartade den här matchen och ledde med 2–0 redan efter drygt två minuter.

När första perioden var över stod det 3–1 till Malmö som verkade ha kontroll på matchen.

Men ett effektivt power play gav Brynäs 2–0 i mittperioden och det var kvitterat.

IMen det var hela tiden Malmö som tog ledningen - och Brynäs som kvitterade,.

4–3 blev 4–4, 5–4 blev 5–5.

Men när Mikko Eloranta gjorde 6–5 bara fyra sekunder in i det power play Malmö fick efter 17.15, så orkade inte Brynäs komma igen.

Sex mål på 21 skott

Leif Boork hade valt att peta unga sensationen Jacob Markström och ställde i stället matchrostiga Markus Korhonen i mål. Det kanske han inte borde ha gjort.

Korhonen såg väldigt ihålig och osäker ut i hela sitt agerande.

Malmö sköt 21 skott på mål. Sex gick in bakom Korhonen (det sjunde i tom kasse).

Det ska väl tilläggas att inte heller Jani Hurme i Malmö gjorde någon större match, men tre av de fem Bynäsmålen kom i numerärt överläge.