Otäck skada på Västerås Robert Lantosi

Västerås tog tre viktiga poäng i toppen när Asplöven besegrades med 6-3.
Bortalaget gjorde hela fem mål i den tredje perioden.

Men det var en incident på Robert Lantosi som skulle hamna i fokus.

Hemmalaget Asplöven tog kommandot i matchen och hade 2-1 i inledningen av den andra perioden.

Men bara minuter efter ledningsmålet var olyckan framme.

Asplövens Simon Olsson blev hakad bakifrån av Robert Lantosi och båda tappade balansen och föll. På väg ner mot isen fick den slovakiske centern Olssons skridsko upp i ansiktet och skenan skar upp ett jack i munnen.

Lantosi låg kvar med händerna för munnen men kunde lämna isen för egen hand och ut i katakomberna för att sy.

Vände matchen i tredje

Slovaken var tillbaka i matchen i slutet av den andra perioden och Asplöven hade då hunnit med att göra 3-1 genom Colin Long.

Men sen var det Västerås för hela slanten.

I den tredje perioden gjorde bortalaget fem raka mål varav fyra i powerplay och såg till att vinna matchen med 3-6.

Västerås gick därmed upp på tredjeplats i tabellen och knappade in på andraplacerade AIK, nu endast två poäng framför.