Ombytta siffror för Malmö

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-10

Växjös förstaperiod avgjorde

Igår: Klang och jubelförställning för Malmö efter 7-3-segern mot bittra rivalen Rögle.

Idag: Fyra insläppta mål på fyra minuter och en 3-7-förlust mot Växjö.

Daniel Åhsberg.

Det svänger snabbt för Malmö. Igår blev det en glänsande 7-3-vinst mot Rögle, idag en ordentlig baksmälla med en 3-7-förlust mot Växjö.

Efter halva den första perioden stod det 1-1, sedan svarade hemmalaget Växjö för ett explosionsartat målfyrverkeri som sänkte Malmö.

10.34: Christian Magnusson prickade in 2-1.

11.01: Daniel Åhsberg gjorde 3-1.

12.25: Åhsberg höll sig framme igen och petade in en retur fram till 4-1.

14.57: Joakim Hillding tråcklade in 5-1.

Fyra mål på fyra minuter alltså och Växjö hade också bud på fler mål under den första perioden, men Jonatan Bjurö - som ersatte Markus Svensson i Malmömålet efter raset - gjorde några fina räddningar.

Hattrick av Åhsberg

Malmö arbetade sig in i matchen i den andra perioden och jämnade ut spelet, men skåningarna lyckades inte skapa sig någon närkontakt mot ett disciplinerat hemmalag.

Efter att Jan Urbas reducerat till 2-5 med ett skott som Oscar Alsenfelt borde tagit, så kontrade Växjö in 6-2 i numerärt underläge efter effektivt samarbete mellan Steve Saviano och Dustin Johner.

Daniel Åhsberg fullbordade ett hattrick genom att pricka in avslutade 7-3 i den sista perioden.

I och med segern tog Växjö återigen över serieledningen i HockeyAllsvenskan från Örebro, men smålänningarna har en match mer spelad.