Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-23

Hade öppet mål i slutminuten – stoppades regelvidrigt

Patric Hörnqvist deppar samtidigt som Coloradospelarna jublar i bakgrunden.

Patric Hörnqvist måste ha fått en kick av OS-biljetten. Sedan årsskiftet har 23-åringen gjort 11 poäng på 10 matcher – och i nattens match mot Colorado var Nashvilles målkung återigen i hetluften.

Nashville är ett av NHL:s mest disciplinerade lag, med ett snitt på lite drygt tre numerära underlägen per match. Men i nattens bortamatch mot Colorado märktes inte det. Predators drog på sig nio numerära underlägen – något som till slut kostade dem segern.

Colorado vann med 2-1 efter att ha gjort två power play-mål.

Patric Hörnqvist var ofta inblandad i heta situationer. Ex-djurgårdaren spelade fram Cody Franson till Predators tröstmål, som kom i power play efter knappt halva perioden, med en läcker vinkling.

”Ett korrekt mål”

Och när Ryan Suter trodde att han hade kvitterat för Nashville en bit in i tredje perioden, vinkades målet av eftersom Hörnqvist störde Colorados målvakt Craig Anderson i momentet före. Hörnqvist åkte ut för interference, hans andra utvisning för kvällen.

– Jag vet att jag rörde honom lite, men jag vet inte om han var utanför målgården eller inte, suckar ”Bengan”. Men det är inte så mycket att säga just nu – domaren tog beslutet och så är det ibland i livet.

Predators tränare Barry Trotz var inte lika överseende med det i hans ögon felaktigt bortdömda målet.

– Jag har sett det på repris och enligt mig är det ett korrekt mål, säger han till AP. Som värst kan man säga att det är oavsiktlig kontakt – men inte utvisning.

Med bara 40 sekunder kvar av matchen fick Hörnqvist öppet mål, men hans klubba låstes upp av Paul Stastny. När Hörnqvist väl fick iväg ett skott – träffade det stolpen. Stastny åkte ut för hakning, men Predators lyckades inte kvittera innan slutsignalen gick.

– Vi gjorde en bra match, men tog för många utvisningar, fyra utvisningar i offensiv zon är inte bra, summerar Hörnqvist. De gjorde två pp-mål och vi ett – det var skillnaden.

Trots målmissarna leder Hörnqvist ändå Predators interna skytteliga med 20 fullträffar – fyra före tvåan Martin Erat.

Segern var Colorados femte i följd – överraskningslaget ligger på en stabil tredje plats i tuffa Western Conference.

New Jerseys förstakedja ”ZZ Pop” med Travis Zajac, Zach Parise och Jamie Langenbrunner hade mängder av målchanser i matchen mot Montreal. Och de fick också utdelning redan efter drygt fem minuter, då Parise satte ett friläge.

Men efter det ägdes trion av Montreals unga målvakt Jaroslav Halak. Den slovakiske OS-målvakten gjorde 31 räddningar (varav 15 från Devils förstakedja) och såg till att Canadiens kunde vända på matchen och till slut ta en 3-1-seger.

– Det är härligt att vinna – särskilt mot Devils, säger Halak till AP. Vi behövde två poäng för att hänga med i slutspelsracet, och vi gjorde det riktigt bra efter deras första mål.

I och med segern har Canadiens bara en poäng upp till slutspelsstrecket i Eastern Conference.

Devils back Johnny Oduya var ensam svensk på isen. Den blivande OS-spelaren fick lite drygt 19 minuters istid.

Robert Nilsson gjorde två assists för Edmonton i matchen mot Dallas – men Oilers föll ändå med 4-3 efter en händelserik sista minut.

Dallas ledde med 3-2 när Sam Gagner, framspelad av Nilsson, kvitterade med 62 sekunder kvar att spela. Publiken i Rexall Place jublade åt den räddade poängen – trodde de.

Men 39 sekunder senare satte James Neal 4-3 till Dallas – och västjumbon Edmonton åkte alltså på en ny nollpoängare.

Neals segermål står utan assist i protokollet, men Loui Eriksson gjorde ett fint förarbete och la in pucken framför mål, där Neal till slut fick tag på den och avslutade högt över axeln på Devan Dubnyk.

Oilers förlorade sin tionde raka match. Albertaklubben har samlat ihop 38 poäng på 50 matcher den här säsongen och ligger med det på femtonde och sista plats i Western Conference – hela 11 poäng upp till fjortondeplacerade Columbus.

Tom Wandell missade matchen med en skada på underkroppen, men utöver Eriksson spelade även Fabian Brunnström och Nicklas Grossman för Dallas.