HV71:s sämsta start på 22 år

Föll med 4–5 – lagkaptenen rasade i periodpausen

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Mardrömsstarten har blivit än värre för HV71.

SHL-klubben tangerade sin sämsta säsongsinledning i högstaligan efter kvällens förlust mot Luleå.

– Jag är riktigt jävla förbannad här nu, säger HV71-kaptenen Simon Önerud i C More.

Det var toppen mot botten när Luleå – med full pott efter tre omgångar – tog emot HV71 under torsdagskvällen. Ett HV71 med tre raka förluster och elva insläppta mål i bagaget.

Och lagets första seger för säsongen skulle inte komma den här gången heller.

Luleå, som inte förlorat hemma mot just HV71 på tre år, fick in både 1–0 och 2–0 i den första perioden. Ledningsmålet kom i powerplay då Jack Connolly fick skottläge och gästernas målvakt Hugo Alnefelt, som gjorde sin första start för säsongen, inte hann med i sidledsförflyttningen.

Foto: BILDBYRÅN

Önerud rasade

I första periodens slutminut, efter att Arttu Ilomäki utökat för Luleå, gjorde nyförvärvet Fredrik Forsberg sitt första mål för HV71 när han reducerade. Men sedan rann det i väg.

När den andra perioden var färdigspelad hade Luleå en 5–2-ledning. Då rasade HV71:s kapten, tillika målskytt, Simon Önerud.

– Jag är riktigt jävla förbannad här nu. Vi måste ut och gå för det ordentligt, vi ska ha med oss poäng härifrån, sade Önerud till C More i periodpausen och fortsatte:

– Vi måste vinna mer kamper och ta puckarna till mål, och vara i deras anfallszon.

”Vi sätter oss i skiten”

– Vi får de här mentala små lavetterna som är lite enkla mål bakåt, och så får de två snabba mål. Det grinar lite emot oss, så vi måste knyta näven nu, sade HV-tränaren Nicklas Rahm inför tredje perioden.

Och knöt näven var precis vad gästerna gjorde.

Efter 35 sekunder hade HV71 reducerat till 3–5 genom Simon Önerud, som blev tvåmålsskytt, sedan kom också 4–5. Och med två sekunder kvar av matchen var Lias Andersson en ribbträff från ett kvitteringsmål, vilket hade tagit matchen till förlängning.

– Vi har inte de marginalerna med oss, men vi sätter oss också i skiten inför tredje. Jobbar vi på som i tredje perioden klarar vi det här, säger Rahm efter förlusten.

I och med Jönköpingslagets förlust tangerar de sin sämsta säsongsinledning i högstaligan – fyra förluster i rad. Senast det hände var säsongen 1998–1999, skriver twitterkontot domarna.se.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!