Men i natt kom ett nytt bakslag för Henrik Lundqvist.

”Henke” blev utbytt när NY Rangers föll med 4–7 mot Minnesota.

För Wild var det tionde raka segern – nytt klubbrekord.

– Ganska coolt, säger tränaren Bruce Boudreau.

Det har varit en minst sagt svängig månad för ”King Henrik”. Efter att ha varit petat i fyra raka matcher – hans längsta period i Rangers – gjorde han comeback, storspelade i tre raka matcher och valdes till NHL:s andra stjärna förra veckan.

I natt såg det också bra ut. I en halv period.

Rangers tog ledningen genom Kris Kreider. Mikael Granlund kvitterade efter 9.53 – ett skott som Lundqvist borde tagit.

– Det första målet, riktigt dåligt, säger Henrik Lundqvist.

1–1 efter inledningsperioden var ändå okej, men bara fem minuter in i den andra hade Wild i praktiken avgjort.

Utbytt efter 13 skott

Tre snabba mål signerade Mikko Koivu (0.40), Nino Niederreiter (0.58) och Marco Scandella (4.55) bidrog till att Henrik Lundqvist blev utbytt.

Då hade ”Henke” endast fått 13 skott mot sig och lämnade alltså med en räddningsprocent på 69,2.

– Hockeyn är sådan. Ibland vet du inte vad du kan förvänta dig i en period, du går bara ut dit och försöker förbereda dig och spela ditt spel, försöker göra skillnad. Men jag lyckades inte med räddningarna i den andra perioden för att hålla matchen jämn, säger Henrik Lundqvist till nhl.com.

Inbytte Antti Raanta fick släppa in två puckar på sju skott innan målfesten avslutades med att Charlie Coyle satte 7–4-pucken i tom kasse.

”Ganska coolt”

Därmed har Minnesota – under en höst och vinter där flera lag noterats för långa segersviter – vunnit tio raka matcher vilket är nytt klubbrekord.

– Jag tycker det är ganska coolt. Varje gång du slår något är det ett rekord, det är fint. Och sättet vi gör det på, vinner match nio och tio i Montreal och New York, det är ganska speciellt, säger nye Wild-coachen Bruce Boudreau.

Wennberg-poäng i Columbus seger

Apropå segersviter. Columbus Blue Jackets överträffar sig själva natt efter natt.

Ett dygn efter 7–1-krossen av regerande mästaren Pittsburgh blev det ännu en seger – 2–1 mot Montreal Canadiens trots att bortalaget vann skotten med 37–24. Målvakten Sergej Bobrovskij valdes till matchens första stjärna.

Men det var ett fall framåt för Montreal. Senast de möttes i Ohio blev det 10–0 till Columbus...

Alexander Wennberg assisterade fram till Brandon Saads matchavgörande 2–0 i inledningen av den andra perioden. Därmed har Wennberg ett saldo på 6 mål och 23 assist i poängligan.

Därmed har blåjackorna vunnit ofattbara tolv matcher i rad – ett utökat klubbrekord ett dygn efter det förra på elva raka.

24:e av Crosby

Pittsburgh studsade tillbaka efter floppen i Columbus och besegrade New Jersey Devils med 4–1.

Sidney Crosby stod för säsongens 24:e mål. Han är nu fem mål före tvåorna i målligan, David Pastrnak och Patrik Laine.

Även Patric Hörnqvist hittade rätt – hans åttonde mål för säsongen.

Washington tog också en enkel seger hemma mot Tampa Bay.

4–0 blev det efter att Marcus Johansson svarat för både mål (13:e) samt assist och Nicklas Bäckström spelat fram till två av målen.

Buffalos målvakt Anders Nilsson hade en tung match borta mot NY Islanders. Svensken fick släppa in fem mål när ”Isles” vann med 5–1.

Carolina vände 0–2 till 3–2 hemma mot Boston. Teuvo Teräväinen avgjorde med ett solonummer i sudden death och Elias Lindholm assisterade till två av målen.

Nattens stora skräll: bottenlaget Colorado slog Chicago borta med 2–1. Även här blev det ett sudden-avgörande då Nathan MacKinnon gjorde mål blott 25 sekunder in i förlängningen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se