Het Jaakko Rissanen gav Linköping jätteseger

Publicerad 2021-03-11

Till mötet med serieledande Rögle hade Linköping med sig tre raka vinster – där Jarno Kärki varit en viktig bit i segerpusslet.

Ikväll stod en annan finländare i fokus.

Jaakko Rissanen var inblandad i tre av hemmalagets mål när Linköping vann med 5–3.

Linköping tog sin fjärde raka seger med ett odiskutabelt 5–2-resultat mot serieledande Rögle på hemmaplan i Saab Arena.

Det ger laget betydande poäng i bottenstriden i SHL – och det kostar Rögle dyrbara poäng i jakten på seriesegern.

Det var värdlagets Jaakko Rissanen som redan efter dryga minuten gjorde det första ledningsmålet. Halvvägs in i andra perioden hade Linköping utökat ledningen till 4–0. Då hade Broc Little, Taylor Morley och (ännu en gång) Rissanen varit framme och nätet.

”De senaste veckorna har varit fantastiska”

– Det har varit kul att spela på sistone, när vi spelat bra. De senaste veckorna har varit fantastiska, säger Rissanen till CMore.

Uppförsbacken var ett faktum, men Rögle reducerade till 4–1 genom Brady Fergusson i slutet av andra perioden – och Simon Ryfors 4–2-mål i början av tredje väckte gästernas hopp. Men en minut senare spelade Rissanen fram den till Jarno Kärki, som gjorde 5–2.

Med tio sekunder kvar ska Erlend Lesund ha stått för ett sista Röglemål, till 5–3.