Stålberg blixtrade till två gånger mot Tampa

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-12

Omklappad Viktor Stålberg får välförtjänta omklappningar efter sitt andra mål i nattens match mot Tampa Bay. FOTO: REUTERS

Svenske Viktor Stålberg, 24, lever på sin snabbhet.

I natt var han snabbare än blixten.

Stålberg gjorde två mål när hans Toronto Maple Leafs besegrade Tampa Bay Lightning med 4–3 efter förlängning.

– Jag åker skridskor hela tiden, det är min största styrka. Sen behöver jag inse att jag kan ta mig förbi försvararna i NHL på utsidan, säger Stålberg till Toronto Star.

Svensken såg till att Toronto vände 0–1 till 2–1 i den andra perioden. Detta sedan han utnyttjat sitt största vapen, snabbheten. Efter 25 matcher i NHL börjar han så smått skaffa sig ett namn och försvararna i de andra lagen börjar backa undan för att inte bli ifrånåkta av svensken.

1–1-målet kom 9.29 in på andra perioden och 16.17 såg Stålberg till att ge Toronto, båda på pass från Luca Caputi.

Stålberg har gjort tre resor till farmarlaget den här säsongen och blivit uppkallad lika många gånger. Nu har den 24-årige Göteborgaren en gyllene chans att bygga upp något som ger honom en ordinarie plats från start nästa säsong.

Nattens match gick till förlängning där Phil Kessel kunde avgöra efter 3.33.

Patric Hörnqvist blev även han svensk tvåmålsskytt i natt. Hörnqvist inledde målskyttet för Nashville och gjorde även 2–1-målet mot San José. Men det hjälpte inte, San José vann till slut med 8–5.

Hörnqvist har nu gjort 25 mål totalt under säsongen.

Patrik Berglund gjorde St. Louis enda mål i bortamatchen mot New York Islanders. Det visade sig bli ett viktigt mål, matchen var nämligen oavgjord efter full tid och St. Louis till slut vinna efter straffar.

Berglunds elfte mål för säsongen kom i power play 6.24 in på andra perioden. Alexander Steen noterades för en assist på målet.

Robert Nilsson svarade för säsongens åttonde fullträff. Men hans Edmonton fick inte jubla. Montreal kunde vinna med 5–4 efter straffar. Robert Nilsson sköt en straff, som Jaroslav Halak i Montreals mål räddade.