Tjeckien tog enkel seger mot Österrike

Publicerad 2015-05-08

Österrike orkade stå emot Tjeckiens anstormning i en dryg halvtimme. Sen rann det i väg.

Efter tre mål på åtta minuter i den andra perioden kunde Tjeckien till slut vinna med siffrorna 4-0.

– När sådana här lag släpper in två-tre mål så slutar de spela, säger Colorado Avalanches Jan Hejda.

Ishockey-VM

Tjeckien hade inga problem med att slå Grupp A:s nästjumbo Österrike. Hemmanationen satte hård press mot Österrikes Bernhard Starkbaum. Men efter en mållös första period lossnade allt under den andra.

Efter 31 minuter kom det första målet genom Ondrej Nemec. Och efter det rann det i väg. Sju minuter senare tryckte Marin Zatovic upp pucken i första krysset efter en snabb spelvändning. Trean kom bara minuten senare när Vladimir Sobotka fick vandra in och pricka in pucken bakom Starkbaum.

Bytte målvakt inför tredje

Inför den tredje perioden bytte Österrike ut Starkbaum och satte in René Swette som inte fick någon drömstart.

Redan efter sju sekunder kunde storstjärnan Jakub Voracek sätta 4-0 för Tjeckien, vilket var Philadelphia Flyers-forwardens andra i turneringen.

– Den första perioden gick inte som vi ville och deras målvakt satte stopp för oss. När sådana här lag släpper in två-tre mål så slutar de spela, säger Colorado Avalanches Jan Hejda.

Andra raka segern för Norge

För två dagar sedan tog Norge sin första seger i året VM. Då besegrades Slovakien med 3-2. I dag var det Slovenien som stod för motståndet och norrmännen stod återigen som segrare. Där segeringrediensen visade sig vara powerplay.

Patrick Thoresen gav norrmännen ledningen i matchens första powerplay. Och innan matchen var slut hade även Anders Bastiansen och Jonas Holös gjort varsitt mål i powerplay i 3-1 segern.

Mathis Olimb, som lämnar Frölunda och ansluter till Jokerit nästa säsong, stod för tre passningspoäng i segern.

Segern innebär att Norge nu har säkrat sin plats i toppdivisionen av ishockey-VM nästa år.