Avgjorde med sekunder kvar och tog tre poäng

Nio sekunder ifrån förlängning.

Då ordnade backen Jens Olsson tre poäng åt Malmö – som nu ångar mot SHL.

– Vi har väldigt bra förutsättningar till att gå upp i år, säger matchhjälten.

Juluppehållet kom lägligt för Mora som hade fyra raka förluster. Men dagens omstart blev inte mycket roligare.

Serieledande Malmö kom på besök och vann med knappa 2–1 efter fint målvaktsspel av båda lagen.

Nollan spräcktes först 14.56 in i den andra perioden när juniorbacken Johan Ivarsson krutade in sitt första mål för säsongen på passning av spelskicklige Mattias Persson.

Hjälte med sekunder kvar

Mora hade en kanonchans att kvittera i slutsekunderna av period nummer två när kanadensaren Matt Fornataro kom helt ren med Jonas Gunnarsson – men missade målet helt.

Målet skulle i stället komma 07.13 in i den tredje perioden. Efter en tekning tog sig den hårt jobbande centern Alexander Hilmerson in i luckan mellan back och målvakt och kunde styra in 1–1.

Matchen såg länge ut att gå mot förlängning. Men med bara nio sekunder kvar på klockan avancerade backen Jens Olsson över offensiv blålinje och avlossade ett skott som letade sig in i mål.

– Deras back gick inte på mig, trodde han skulle komma hårdare. Pucken klev på högkant, och tvekade på bråkdelen av en sekund. Till slut sköt jag, och jag tror att det lurade målvakten lite, säger matchhjälten.

Avgjorde med "skitskott"

En jättetavla av målvakten Jacob Johansson.

– Det var förlösande att få se den gå in. Jag har inte gjort så mycket poäng i år. Och när jag såg att det bara vara nio sekunder kvar så kändes det som att en stor sten släpptes från axlarna, säger Jens Olsson.

Tungt för Mora som var på väg att plocka poäng mot serieledarna och bryta sin dystra förlustsvit. Skåningarna?
De rusar mot SHL.

– Förra rået snubblade vi på mållinjen då vi inledde halvknackigt i kvalserien. Vi har lärt oss från det och generellt sett är det väldigt positivt i laget. Vi har inget annat mål än att gå upp i år. Vi har väldigt bra förutsättningar, säger Jens Olsson.

Malmö toppar nu allsvenskan på 66 poäng, fem före tvåan Karlskrona.