Publicerad 2014-10-16

Har vinden vänt för Västerås?

Mot Vita Hästen kom andra raka segern för krislaget.

– Nu börjar spärrarna släppa mer och mer i killarnas huvuden, säger tränaren Martin Filander till vlt.se.

I tisdags bröt Västerås en förlustsvit på sex matcher när Björklöven besegrades med 4-1. Det följde västmanlänningarna upp med en ny seger i kväll.

Genom att vinna mot Vita Hästen med 5-2 tog Västerås revansch för premiärförlusten, då Norrköpingslaget segrade med samma siffror.

”Förenklat saker”

Dustin Johner pangade in två mål i den första perioden och efter en reducering av Vita Hästen i mittperioden kontrade Fredrik Johansson in 3-1 till Västerås i box play. Jonas Emmerdahl och Jeremy Williams fyllde sedan på med ett mål var och punkterade matchen.

– Vi har jobbat på och har förenklat saker i spelet som vi nu börjar få betalt för. Bland annat ser vi till att komma som en samlad enhet i anfallet och är noga med att ta rätt beslut vid rätt tillfällen, säger Västerås tränare Martin Filander till vlt.se.

Segern gör att Västerås klättrar upp till elfte plats i tabellen.

Vita Hästen, där Tobias Liljendahl och Jesper Samuelsson gjorde målen i kväll, har förlorat fyra raka matcher och är numera tabellfyra.

I premiären vann Malmö med 6-1 mot Björklöven efter tre mål i den första perioden. I returmötet gjorde Malmö tre mål inom loppet av en och en halv minut i den första perioden och vann också med 3-0. Skåningarna har tagit poäng i fem raka matcher.

Karlskoga stoppade Asplövens segersvit och petade ned norrbottningarna från förstaplatsen i tabellen genom en 3-1-seger.

Serieledare är nu i stället Mora. Jerry Pollastrone gjorde två mål när dalalaget plockade två poäng mot Oskarshamn efter att ha vänt ett 1-3-underläge till en 4-3-seger efter straffar. Segern var Moras första på fem matcher.

Karlskrona tappade ledningen två gånger mot Almtuna, men lyckades ändå knipa två poäng. Kristoffer Söder avgjorde i förlängningen.