William Nylander fick jackpot i Las Vegas i natt

Publicerad 2022-01-12

NEW YORK. William Nylander fick en jackpot i Las Vegas i natt.

Först gjorde han ett grannt frilägesmål på Robin Lehner och sedan satte han straffen som avgjorde den fantastiska matchen.

–Skönt med seger men jag tycker vi var lite sloppy ikväll, säger den 25-årige artisten efter 4-3-segern.

Den blev precis så underhållande och dramatiskt som många hade hoppats, tungviktsmatchen mellan Golden Knights och Maple Leafs på Las Vegas Boulevard – och William Nylander hade alltså stor del i utgången.

Redan 1.24 in i första perioden kom han loss i friläge, fintade elegant bort Robin Lehner och stänkte in sitt sextonde mål för säsongen.

– Jag fick en otrolig passning av Morgan Reilly. Det var en blandning av skott och flippassning som landade rakt på bladet, säger ”Nyllet” när han möter media efteråt.

Tre perioder senare fick han en ny chans mot landsmannen i Vegas-kassen – i ett straffavgörande. Fem skyttar innan hade missat men Wille lyckades återigen sätta en puck och avgjorde därmed hela föreställningen.

– Om jag tänkte på det tidigare målet? Nja, man har ju några ”moves” i bakhuvudet när man åker fram, men jag låter alltid målvakten göra första draget och sedan utgår jag från det, berättar han.

I övrigt var den svenske stjärnan inte helt nöjd med hur matchen artade sig. Leafs hade 3-1-ledning efter två perioder men tappade initiativet i tredje.

– Jag tycker framförallt min kedja var lite sloppy och slog bort för många puckar. Vi kan bättre.

William Karlsson stod för ett av Vegas mål under upphämtningen i slutperioden, på assist från Mattias Janmark, och i kassen stoppade Lehner 15 skott.

– Det suger att v i förlorar men jag är glad över att vi kom tillbaka i tredje och grejade i alla fall en poäng, säger han.

I San Jose tog Sharks emot Detroit Red Wings – och därmed blev det match-i-matchen mellan svenska rookie-stjärnorna Jonathan Dahlén och Lucas Raymond.

Den gick Dahlén klart segrade ur. Hemmalaget vann med 3-2 efter övertidsmål av Logan Couture och Jonathan stod för två assist, inklusive till det avgörande målet.