Publicerad 2020-02-18

Växjö avgjorde derbyt mot HV71 när Erik Martinsson satt utvisad för att ha slagit en klubba i sargen.

– Det är alldeles för känsligt av domarna, säger Arto Blomsten i C More.

Växjö tog tre tunga poäng i Smålandsderbyt mot HV71.

Grunden lades redan i första perioden när man på 21 sekunder gjorde både 1–0, Richard Gynge och 2–0, Erik Josefsson. Det andra ett dråpligt mål där Växjöcentern fick gott om hjälp av HV71-backen Markus Lauridsen som missade en passning bakom mål när HV:s målvakt var på väg tillbaka från sarghörnet.

Johannes Kinnvall reducerade och Linus Högberg satte 3–1 innan matchen avgjordes i slutet av andra perioden. Då fick nämligen HV-backen Erik Martinsson två minuter för ”abuse of officials”. Enligt C Mores Sanny Lindström för att ha slagit klubban i sargen i frustration över ett domslut.

”Är bedrövligt”

– Han skriker ingenting, bara slår. Det är en billig utvisning, man måste ha känsla för nivån i ett derby, säger Sanny Lindström.

I det numerära överläget satte sedan Richard Gynge sitt andra för matchen, åttonde för säsongen. Och som om inte det vore nog lyckades Johannes Kinnvall klacka in 1–5 i egen bur med 16 sekunder kvar av mellanakten.

– Det är bedrövligt, vi måste upp i allting därute, säger lagkapten Simon Önerud.

Matchen slutade just 5–1 till Växjö som nu har tre poäng ner till Brynäs under slutspelsstrecket.

– Skit, tycker jag. Vi kommer inte alls ut som vi kommer överens om inför match, säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh i C More

Johannes Kinnvall klackade in 1–5 i egen bur med 16 sekunder kvar av mellanakten.