Calgary kvar i kampen om en slutspelsplats

Publicerad 2023-04-03

NEW YORK. De höll på att lägga ett präktigt ägg i natt, men till slut lyckades Calgary Flames krångla sig till en seger mot bottenlaget Anaheim – och därmed hänger de på i det västra streckracet.

– Att vi håller ihop och vinner är det enda som betyder någonting just nu, säger anfallaren Tyler Toffoli.

I det utsatta läge de befinner sig är Flames piskade att vinna alla matcher de spelar och i nattens hemmamatch mot Anaheim blev pressen extra tung, för strax innan lyckades Winnipeg – laget de jagar på sista wild card-platsen – lite oväntat dynga till New Jersey med 6-1.

Vid en förlust mot ankorna hade avståndet upp sålunda vuxit till fyra poäng och med bara fem matcher kvar att spela kan det bli oöverstigligt.

Till fansens förskräckelse såg det emellertid länge ut som att exakt det skulle komma att hända. Ducks, som tillhör tabellens verkliga bottenskikt, tog ledningen med 2-0 i första perioden och hade 4-3-övertag efter 40 minuter.

Men i tredje tog sig hemmalaget ändå samman och krigade sig till en seger. Den säkrades när Michael Stone dammade in 5-4 med lite mer än två och en halv minut kvar.

– Det gick inte som planerat i början, vi spelade inte alls bra i de två inledande perioderna, men vi höll ihop och vi vann och det är allt som betyder någonting just nu, säger forwarden Tyler Toffoli när han möter media efteråt.

Natten till torsdag möts Flames och Jets i Winnipeg. Där och då kan det dramatiska racet avgöras.

Rasmus Andersson hade en assist i natt.

LA Kings är klara för Stanley Cup-slutspelet. De ”clinchade” med en 4-1-seger borta mot Vancouver i natt.

– Vi har ju haft på känn att vi kommer klara det, men när man får den där asterisken vid sitt namn i tabellen andas man ändå lite lättare, konstaterar coachen Todd McLellan.

Elias Pettersson producerade för en gångs skull inga poäng, men hos gästerna noterades Adrian Kempe och Viktor Arvidsson för varsin assist.