Nådde milstolpe i nattens förlust

Publicerad 2017-01-25

Det tog bara 184 matcher.

Sedan hade Alexander Wennberg gjort sitt 100:e poäng i NHL.

En imponerande siffra som dock inte räckte till när hans Columbus föll med 2–4 mot New York Islanders.

20 poäng första säsongen.

40 poäng andra säsongen.

Och nu 40 poäng tredje säsongen – med en hel del matcher kvar att spela.

Wennbergs poängfacit talar för sig själv och 22-åringen har varit en starkt bidragande faktor till Blue Jackets framgångar under säsongen.

Den 100:e poängen kom redan efter nio minuter när Wennberg skickade ett slagskott på kassen som lagkapten Nick Foligno kunde kriga in.

Svarade med fyra raka mål

Men trots den tidiga 1–0-ledningen skulle Columbus inte riktigt räcka till i natt.

Islanders svarade med att göra fyra raka mål och Blue Jackets reste sig aldrig från det.

Laget fick ett tröstmål genom målkungen Cam Atkinson i slutminuterna på matchen men närmare än så kom man inte.

Matchen slutade 4–2 till Islanders.

Ett annat lag som gjorde fyra raka mål var Tampa Bay som under natten besegrade Chicago med 5–2.

Efter att ha legat under med 1–2 inför den sista perioden fick Lightning en urladdning som hette duga i tredje och stänkte in fyra baljor på dryga kvarten.

Filip Forsberg fortsätter att vara het.

När Nashville föll med 4–5 efter övertid mot Buffalo gjorde svensken sitt 15:e mål för säsongen.

Även Viktor Arvidsson hängde en kasse och Calle Järnkrok noterades för två assist.

I Sabres så stod målvakten Robin Lehner för sitt första poäng för i år när han assisterade på Jack Eichels avgörande mål i sudden.

Minnesota håller hårt om förstaplatsen i Western Conference.

I natt tog man ytterligare två poäng efter att ha besegrat Dallas på straffar.